Adana’da hasat yoğunluğu başladı, fiyatlar dibi gördü: Tanesi 3 TL!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dönüme 7-8 bin adet gül verimi alınırken serada dalında 3 liraya satılan gül, kentteki çiçekçilerde tanesi 20-30 TL, internette ise 40-50 TL arasında satılıyor.

Gül üreticisi Ogün Sever Okur, seradaki fiyatların düştüğüne dikkat çekerek, “Anneler Günü için güller Adana’dan gidecek. Güller çok kaliteli ancak fiyatlar bizleri üzdü. Yine de sorun değil, Anneler Günü’nde anneler gülsün yeter. Fiyatlar şu anda 3 lira. Şubat ayında bu fiyatlar 20-30 liraya kadar yükselmişti” ifadelerini kullandı.

Gül, Rosaceae familyasına ait çiçekli bitkilerin bir cinsidir. Lale ile birlikte Türkiye’de en çok yetiştirilen çiçeklerin başında gelir. Güller, dünyanın her yerinde güzellikleri ve kokuları için yetiştirilir ve birçok toplumda kültürel öneme sahiptir.

Güllerin birçok farklı türü ve rengi vardır. En yaygın gül renkleri arasında kırmızı, pembe, sarı, beyaz ve turuncu bulunur. Güller, tek veya çift katmanlı taç yapraklarıyla farklı boyutlarda olabilir.

Güller, birçok farklı amaç için kullanılabilir. Düğünler, partiler ve diğer özel günler için vazgeçilmez bir dekorasyondur. Ayrıca taze çiçek olarak da kullanılabilir veya kurutularak potpuri veya çelenk yapımında kullanılabilir.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Adana’da hasat yoğunluğu başladı, fiyatlar dibi gördü: Tanesi 3 TL!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz