AKP’li Esenler Belediyesi çalışanları iş bıraktı, müdür tehdit etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de ekonomik kriz her geçen gün derinleşirken Türk Lirasının döviz kuru karşısında değer kaybetmesi hayatın her alanında yurttaşa yansıyor. Aldıkları ücretle ay sonunu getiremeyen emekçiler, yurdun her yanından düşük fiyatlara karşı iş vazgeçme kararı aldıklarını duyuruyor. AKP’li Esenler Belediyesi’nin paklik emekçileri de iş vazgeçme kararı aldıklarını duyurdu.

Çalışanların sosyal medya hesabından yaptıkları açıklamada kararın nedeni olarak düşük fiyatlar ve makûs çalışma şartları gösterildi.

Eylemlerini Twitter hesabı üzerinden duyuran emekçilerin açıklaması şu biçimde:

“Esenler Belediyesi paklik emekçileri olarak eyleme kalkmış bulunmaktayız. Haklarımızı alamadığımızdan dolayı, kiraları ödeyemediğimizden dolayı. Hiçbir tane araba çıkmıyor. Ücretimize zam yapılmıyor, ücretimiz ödendiğinde ise yarısı ödentiye gidiyor, bize hiç bir şey kalmıyor.”

Sol Haber’in aktardığına göre, iş vazgeçen ESPER Esenler Belediyesi Personel A.Ş.’ye bağlı emekçiler Bir Araya Gelme Merkezi’ne gelen Esenler Etraf Koruma ve Hakimiyet Müdürü Fatih Kaleli tarafından “Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın” diye tehdit edildi. Kaleli’nin tehdidine karşı emekçiler ise “Bizim yaptığımız bir yanlış yok” tepkisi gösterdi.

Hak-İş azası olan emekçiler, sendikayla görüştüklerini ve pazartesi günü belediye idaresiyle bir görüşme yapılacağının taraflarına iletildiğine ilave etti ve “Sendikanın şube başkanı Mustafa Canpolat bize laf verdi. ‘Salı sabahı istediğinizi alamazsanız en önde ben olacağım’ dedi ama bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da görüşmeler için pazartesi gününü işaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKP’li Esenler Belediyesi çalışanları iş bıraktı, müdür tehdit etti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz