1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Almanya’da yaşayan Türkler dikkat! Banka hesaplarınız Türkiye’ye bildirilecek

Almanya’da yaşayan Türkler dikkat! Banka hesaplarınız Türkiye’ye bildirilecek

featured
service

Almanya Maliye Bakanlığı’nın paylaştığı açıklamaya göre, finansal bilgi paylaşım anlaşması 30 Eylül 2023’te yürürlüğe girecek. Bu tarihten itibaren bankalarca aktarılan bilgiler 31 Temmuz 2023’e kadar geriye dönük olarak kapsayacak. Almanya, Türkiye ile bilgi paylaşılacak ülke listesini de ekledi. Bu listede Slovenya, İspanya ve diğer birçok ülke de yer alıyor.

Anlaşma kapsamında paylaşılacak bilgiler şunlar:

Hesaptaki hareketlilik, emekli aylığı, kira geliri gibi bilgiler ise paylaşılmayacak. Ancak yine de hesap bakiyesinden gelir seviyesi anlaşılabilecek. Şüpheli bir durum tespit edilmesi durumunda ise geriye dönük detay istenebilecek ve daha geniş kapsamlı bir inceleme yapılabilecek.

Bu anlaşma sayesinde Almanya’da yaşayan Türklerin Türkiye’deki banka hesaplarını, Türkiye’de yaşayan Almanların da Almanya’daki banka hesaplarını ilgili ülkelerin maliye bakanlıkları görebilecek. Bu durum vergi kaçakçılığı ve sosyal yardım dolandırıcılığı yapanları zor durumda bırakacak.

Örneğin, Almanya’da yaşayıp Türkiye’de parası olanlar, Almanya’dan sosyal yardım alabiliyorlardı. Bu anlaşma ile bu kişilerin hesapları tespit edilirse çok yüksek miktarda cezalar kesilebilecek. Yine aynı şekilde, Türkiye’de yaşayıp Almanya’da parası olanlar, Türkiye’de vergi ödemeden gelir elde edebiliyorlardı. Bu anlaşma ile bu kişilerin hesapları tespit edilirse vergi cezaları gündeme gelebilecek.

Bu nedenle, Almanya’da yaşayan Türklerin ve Türkiye’de yaşayan Almanların, banka hesaplarını ilgili ülkelere bildirmeleri gerekiyor. Aksi takdirde, büyük cezalarla karşı karşıya kalabilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya’da yaşayan Türkler dikkat! Banka hesaplarınız Türkiye’ye bildirilecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz