Şeker fiyatları uçtu, vatandaş isyan etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Şeker, az az yaptığı artışlarla tüketiciye şeker zammını hissettirmemeye çalışsa da, 4 ayda %30’dan fazla bir artış var. Mayıs ayındaki kilogram fiyatı 18.5 lirayken bugün 32,5 lira. Türk Şeker’in market raflarındaki 5 kiloluk satış fiyatı ise 139 lira 90 kuruş.

Türk Şeker internet sitesinden duyurduğu üzere, tüm müşterileri için devam etmekte olan indirimli şeker satışlarını 31 Ağustos 2023 tarihi mesai bitiminde sona erdirecek. Bu da yeni bir zam kapıda demek.

Eylül ayında hasat edecek şeker pancarını Türk Şeker henüz alım fiyatlarını açıklamadı ama artan girdi maliyetleri nedeniyle en az 550 lira zam bekliyor çiftçi. Alım fiyatlarındaki artış demek satış fiyatlarının da artması demek. Yani önümüzdeki günlerde şekere yine zam üzerine zam gelecek.

Şeker fiyatlarındaki artışa tepki gösteren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı suçladı. Bir vatandaş, “Bizim şeker fabrikasını sattılar. Biz şekerden pancardan geçim yapıyorduk elhamdülillah. Her hafta şekere zam zam. Bunları yapan Tayyip Erdoğan milletin ağzının tadı kaçtı. Hiçbir vicdanın yok senin Erdoğan. Sarayda değilsin tabi sen sarayda yiyorsun içiyorsun devletin kesesinden keyfin yerinde. Emekliyim ki diyecek sözümüz kalmadı. Saraylarda yaşayanlar utansın diyorum.” dedi.

Şeker fiyatlarındaki artış en çok reçel yapmak isteyenleri vurdu. Kış için reçel yapmak isteyen bir vatandaş, “5 kilo şeker aldım ki dünya yani. Dudaklarım uçukladı. 200 küsür lira verilir mi? 280 lira mıydı neydi? Verilir mi sizce?” diye sitem etti.

Şeker fiyatlarındaki son durumu ve vatandaşın tepkisini bu haberde sizler için derledik. Şeker fiyatlarındaki artışın ne zaman duracağı ise merak konusu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Şeker fiyatları uçtu, vatandaş isyan etti

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz