1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın Fiyatları Tepetaklak Olacak: 5600 Lira Depremine Hazır Olun

Altın Fiyatları Tepetaklak Olacak: 5600 Lira Depremine Hazır Olun

featured
service

20 LİRALIK MALİYETİ VAR AMA 450 LİRAYA SATILIYOR

Memiş, sürecin kuyumcu mağazalarına ulaşmadan önce üretici atölyelerde başladığını, taşlı ve yaylı altınların buradan çantacılar aracılığıyla cadde mağazalarına satıldığını, en sonunda ise tüketiciye ulaştığını belirtti. İşçilik maliyetlerinin tüketiciye yük olduğunu vurgulayan Memiş, bu maliyetlerin şeffaf bir şekilde açıklanması gerektiğini savundu.

İslam Memiş, altının fiyatı üzerine yoğunlaşıldığını ancak işçilik maliyetlerinin göz ardı edildiğini belirtti. İşlenmiş altınlar alırken sadece altın değil, ek maliyetleri de hesaba katmak gerektiğini ifade eden Memiş, şu örnekleri verdi: “Bir su yolu model set takımda yaklaşık 3 gram taş bulunuyor ve bu taşın fiyatı 6 bin 450 lirayı buluyor. Ancak bu taşın gerçek değeri en fazla 850 lira. Aradaki 5 bin 600 lira ise üretim maliyetleri ve işçilikten kaynaklanıyor.”

Memiş ayrıca, kelepçe takılardaki çelik yay maliyetlerine de değinerek, yayların teraziye konulduğunda taştan daha ağır geldiğini belirtti. “Bir kelepçede ortalama 25-30 santim yay bulunuyor ve bu yay 450 liraya satılıyor. Ancak maliyeti yalnızca 20 lira” dedi.

Yatırımcılara dikkat etmeleri gereken noktaları hatırlatan Memiş, işçilikli altın ürünlerde taş ve yay gibi malzemelerin gramlarının sertifikalarda açıkça belirtilmesi gerektiğini vurguladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bu konuda görüşeceğini ve detayları paylaşacağını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın Fiyatları Tepetaklak Olacak: 5600 Lira Depremine Hazır Olun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz