1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altın sahiplerinin sabrı kalmadı! Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? Ünlü ekonomist ayrıntılı açıkladı

Altın sahiplerinin sabrı kalmadı! Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? Ünlü ekonomist ayrıntılı açıkladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Serbest piyasalarda hareketli dakikalar yaşanırken 11 Haziran 2024 tarihi itibariyle gram altın fiyatı 2.400 TL’nin hemen altında güne başlangıç yaptı. Kapalıçarşı’da gram altının fiyatı 2.395 TL ile 2.445 TL arasında seyir ediyor. Fiyatlardaki zayıf görünüm seyrine devam ederken çeyrek altın sabah saatleri itibariyle 3950 TL, yarım altın 7.915 TL, tam altın 15.780 TL’den güne açılış yaptı. Ons altında işlemler 2300 dolar civarında seyrederken dolar endeksi 105,00 ve ABD 10 yıllık tahvil faizi de %4,45 seviyesine yakın güçlü konumda yer almaktadır.

Geçtiğimiz hafta Avrupa’daki faiz indirimi ile birlikte ons Altın fiyatlarının yükselişe geçtiğini işaret eden Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, ABD’de tarım dışı istihdam verisi tahminlerinin yüksek gelmesi ile birlikte FED faiz indirimi beklentisinin de düşüşe geçtiğini söyledi. Altında geri çekilme yaşanırken Yıldırımtürk, “Bu hafta ise Fransa’da, Euro’dan ayrılmak isteyen aşırı sağ parti, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un partisine üstünlük sağladı. Bunun üzerine erken seçim kararı alındı ve Euro’da bir değer kaybı takip ediliyor. Bütün bu gelişmeler altın fiyatları üzerinde etkisini gösteriyor” sözlerini aktardı.

altin-2.jpg

Ons altın fiyatlarını işaret ederek destek seviyesinde bulunduğunu belirten Yıldırımtürk, 2.295 – 2286 dolar bölgesinin korunması durumunda ons altının haber ve veri akışına bağlı olarak tek tekrar Yükseliş yaşayabileceğini söyledi. Çarşamba günü açıklanması beklenen ABD TÜFE verisi ile birlikte altının yönü netlik kazanacak. Aynı gün FED faiz kararı ile birlikte yapılacak açıklamalarda dikkatle takip edilirken Yıldırımtürk, “Ancak yeni hareket alanı kısa vadede 2300-2400 dolar bandı olabilir. İç piyasada da dolar çeyrek altın 3950 TL seviyelerine kadar geriledi. Özellikle düşün mevsimi öncesinde hediyelik almak isteyenler alım düşünebilir” açıklamalarında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altın sahiplerinin sabrı kalmadı! Altın fiyatları ne zaman yükselişe geçecek? Ünlü ekonomist ayrıntılı açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz