1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Apartman aidatları ve yönetimlerine neşter

Apartman aidatları ve yönetimlerine neşter

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni yarıyılda torpil ve şaibenin ortadan kalkacağı, sertifika alanların kuruluş idare işletmelerinin site idaresine aday olabilecek. Firmaların teftişleri de bakanlık bağımsız denetçileri tarafından yapılacakken site bütçeleri paranın nereye tüketildiği ve öteki giderler ile kazançların da hepsi yıllık denetlenecek.

Artık sitelerin idaresinin kat malikleri kafalarına göre atamayacağı bildirilirken mafya gibi teşkilatlaşan site idareleri son bulacak. Bakanlık tarafından yetkilendirilen, mesleksel yeterlilik sertifikasına sahip şirketler de siteleri yönetebilecek.

25 milyon yurttaşın ödenti ödediği ve bu nedenle de yapılacak tertip etmenin dikkatlice yaşama geçmesi bekleniyor. Ödentilerin çoğalması ile kiracılar, konut sahipleri ve idareyiciler arasında yaşanan gerilmelerin, münazaraların da bu tertip etme sonrası bitmesi bekleniyor.

İstanbul’da bazı yerlerde ödentiler 10 bin liraları bulurken lüks villaların olduğu butik sitelerde ise 20 bin ile 36 bin lira arasında ödentiler değişiyor.

Türkiye Kentsel Kuruluş İdare Derneği Başkanı Suat Filikacı yaptığı son dakika açıklamasında tertip etmenin meseleleri ortadan kaldıracağını söyleyerek, “Yetki evrakı olmayan hiç kimse sitelerde idareyicilik hizmeti veremeyecek. Müteahhitlikte karne çıkarılmıştı, burada da karnesiz hiç kimse evlerde hizmet veremeyecek” dedi.

Filikacı açıklamasının devamında tertip etmenin verimlerine değindi ve “Kat maliklerinin ‘ödediğim ödenti nereye gidiyor’ diye kaygılanmayacağı yeni bir sistem kurulacak. Ödentilerin hangi yarıyılda artırılması ve neye göre tanımlanması gerektiği mevzusu sarih bir biçimde ortaya konacak. Adli sicil koşulu getirilecek” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apartman aidatları ve yönetimlerine neşter
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz