Bakandan son dakika açıklama geldi! Kendi evini yapacaklara 1 milyon lira destek verilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antakya’nın neredeyse yüzde 90’lık kısmının yok olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Bakan Özhaseki, “Antakya’nın neredeyse yüzde 90’ı yok olmuş. Hatay’ın merkezi Antakya demek zaten. Siz oradan alıp o yüzde 90 olan konutu -ki toplamda Hatay’da 250 bin civarda yıkılan konut var- nereye koyacaksınız? Öyle bir rezerv alan bulamıyorsunuz ki ve bir de insanlar hatıraları olan, yerlerden uzaklaşmak istemiyorlar. Eğer vatandaşlarımız derse ki, ‘Ben köyümde konutumu yaparım’, onlara bir taraftan hibe bir taraftan da kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız. Projelere de vereceğiz. Bizim kontrolümüzde devam edecek ama sağlıklı bir şekilde yaptığı takdirde sonuna kadar destekleyip parayı vereceğiz, sonunda tapuyu verirken de bir kısmını 2 sene vadesiz ödemesiz, 10 sene faizsiz bir şekilde yarısını verdiğimiz kredinin geriye dönüşünü isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.

1 MİLYON TL VERECEĞİZ

Büyük bir avantaj olduğunu belirten Özhaseki, “Ortalama köyde bir ev 1 milyon liraya mal oluyorsa, devlet olarak 1 milyon lirayı veriyoruz, o iş yaptıkça parayı vereceğiz.

Ev bitti, sonra yarısının 2 sene sonra başlamak üzere 10 yıl boyunca senedini isteyeceğiz, o günlerde 3 bin lira civarında olacak aylık taksidin de kimseye dokunmayacağını herhalde herkes de tahmin eder. Şehir merkezlerinde de binalarda bulunan kardeşlerimiz en az yarısı anlaşıp bir araya geldiği takdirde aynı krediden istifade edecekler. Eğer evleri biraz daha büyükse 1 milyon 300 bin liraya kadar biz para vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bakan projeye başvuru sayısının 180 bini geçtiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakandan son dakika açıklama geldi! Kendi evini yapacaklara 1 milyon lira destek verilecek

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz