Bakanlar kurulu vergi sisteminde düzenleme yapacak! Vatandaş vergi indirimi ile rahatlayacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vergi indirimi ile beraber yurttaşlara soluk aldıracak ehemmiyetli bir adım atılıyor. Minimum fiyata kadar olan hasılatlardan vergi alınmayacak olmasıyla beraber, fiyatlardan alınan vergilerde de indirim yapılacak. Kazanç Vergisi Yasayı’nda bulunan ikinci dilime düşme gidişatı önlenmiş olacak. Bu sayede, sene içerisinde fiyatların vergi dilimi farklılığı sebebiyle düşmesi meseleyi ortadan kalkacak. Vergi diliminin %15’deri %10’a düşürülmesi de düşünülen alternatifler arasında yer alıyor.

Bu vergi indirimi, Türkiye’nin Orta Vadeli Ekonomi Programı’nın ehemmiyetli bir unsurunu oluşturacak olan istihdamı da pozitif doğrultuda etkileyecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında, fiyatların tanımlanmasında ekonomik dengeler ve işgücü yararlılığındaki büyümeler göz önünde bulunduracak mekanizmalar geliştirilecek.

Çalışanların fiyatlarının ikinci dilime girmesi meseleyi de tertip etmeyle çözülmeye çalışılacak. Şu anki vergi dilimleri, yüksek fiyatlıların daha fazla vergi ödemesine yol açıyor. Bu gidişat da kazanç haksızlığına neden oluyor. Yapılacak tertip etme ile fiyatların daha düşük dilimlere girmesi sağlanacak ve bu sayede daha adaletli bir vergi sistemi oluşturulacak.

Yapılacak tertip etme ile vergi sisteminde haksızlıkların giderilmesi amaçlanıyor. Kazanç denksizliğinin eksiltilmesi ve fukara kesimlerin korunması kastediliyor. Vergi, sübvansiyon ve servet hukuku gibi alanlarda yapılacak farklılıklarla adil bir sistemin oluşturulması tasarlanıyor.

Sabah’ta yer alan habere göre, İşgücü Piyasası Reformu kapsamında Kazanç Vergisi Yasayı’ndaki ikinci dilime girmenin önlenmesiyle birlikte fiyatların düşmesi engellenecek.

Bu mevzu aynı zamanda 1 Ağustos’ta başlayacak memur toplu kontrat sürecinin en ehemmiyetli başlıklarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Toplu kontrat kapsamında kazanç vergisi diliminin % 15’e statiklenmesi tasarlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakanlar kurulu vergi sisteminde düzenleme yapacak! Vatandaş vergi indirimi ile rahatlayacak!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz