1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BDDK onay verdi: 3 yeni banka kuruldu

BDDK onay verdi: 3 yeni banka kuruldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Patronlardünyası’nın haberine göre Bankacılık Tertip Etme ve Sorgulama Heyeti, QNB Finansbank çatısı altında dijitalde faaliyet göstere Enpara.com’un ENPARA BANK A.Ş. unvanlı mevduat bankası kurmasına izin verdi. Bankanın kurucu ortakları arasında Digital-Q-FS Limited, QNB Finans Faktoring, QNB Finans Finansal Kiralama, QNB Finans Portföy İdare, Efinans Elektronik Ticaret 300 milyon Amerika Birleşik Devletleri Doları muadili Türk Lirası anaparalı bankaya paydaş oldular. Böylece takribî 8 milyar liralık anaparayla Enpara Bank kurulmuş oldu. Enpara Bank böylece QNB Finansbank çatısı altından çıkıp şubeleşerek bankacılık faaliyetlerini yürütebilecek.

2 milyar lira kuruluş anaparası tanımlanan Colendi Bank A.Ş. dijital mevduat bankası olarak faaliyet gösterecek. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulunun onayına tabi olarak kurucu ortaklar arasında Bülent Tekmen, Erkan Kilimci, Deniz Devrim Cengiz, Ali Kürşad Bostan, Muhammed Furkan Ünsal ve Murat Öztürk bulunuyor.

BDDK, Hedef Yatırım Bankası’na daha evvel verdiği kuruluş iznine ek olarak faaliyet izni de verdi. Böylece bundan sonra banka faaliyetlerine başlayabilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BDDK onay verdi: 3 yeni banka kuruldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz