Bir depoyu fullemek artık gram altın fiyatına denk geliyor! Gece motorin ve benzine zam üstüne zam yapıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz haftalarda ÖTV meblağlarında yapılan büyük çoğalış, benzin ve motorin maliyetlerinde litre başına 6 TL’lik bir çoğalışa neden olmuştu. Benzinin litre başına 2,52 TL olan ÖTV’si 7,52 TL’ye, mazotun ise 2,05 TL olan ÖTV’si 7,05 TL’ye yükseltildi.

MAZOT MALİYETLERİ GÜNCELLENDİ

Son olarak, gece yarısından itibaren mazota litre başına 1,07 TL, benzine ise 2 TL zam yapıldı. Bu zamla beraber İstanbul’da motorin maliyeti 37 TL’ye yanaşırken, benzin maliyeti ise 38 lirayı aştı. LPG’ye de 2 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak biçimde 2 TL zam bekleniyor.

MAZOT MALİYETLERİ NASIL HESAPLANIR?

Mazot maliyetleri, Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün maliyetleri ve günlük Dolar kuru takibiyle tanımlanıyor. Bu karışık hesaplama süreci, beynelmilel piyasalardaki petrol maliyetleri ve döviz kurlarındaki farklılıklarla doğrudan ilişkilidir.

Bu sebeple, petrol maliyetlerindeki çoğalışlar veya döviz kurlarındaki yükselişler, mazot maliyetlerinde doğrudan tesire yol açarak vatandaşların ekonomik vaziyetini zorlayabiliyor.

Vatandaşlar yükselen mazot maliyetlerinden oldukça muzdarip. Bu zamlar yalnızca taşıt sahiplerini etkilemekle kalmıyor. Mazotta gelen zamlara paralel olarak toplu taşıma taşıtlarına biniş fiyatı da çoğalış gösteriyor. Taksilerin açılış fiyatı ise aktüel olarak 50 TL olmuş vaziyette.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bir depoyu fullemek artık gram altın fiyatına denk geliyor! Gece motorin ve benzine zam üstüne zam yapıldı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz