1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bitcoin, Fed Tutanakları Sonrası Dibe Vurdu

Bitcoin, Fed Tutanakları Sonrası Dibe Vurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in düşüşü, Federal Rezerv’in Temmuz politika toplantısı tutanaklarının Çarşamba günü yayınlanmasının ardından başladı. Tutanaklar, Fed yetkililerinin enflasyon üzerinde potansiyel olarak daha fazla oran artışına yol açabilecek “yukarı yönlü riskler” gördüğü konusunda uyardı. O toplantıda Fed, gösterge faiz oranını 22 yıldan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine çıkardı. Piyasalar, merkez bankasının bu yıl faiz oranlarında daha fazla hamle yapmayacağına bahse giriyor. Tepki olarak borsa Çarşamba günü üst üste ikinci kez düştü ve 10 yıllık ABD Hazine tahvil getirisi 2008′den bu yana en yüksek kapanışını yaptı.

Bitcoin’in hisse senetleri ile korelasyonu iki yılın en düşük seviyesinde, ancak 2022′de Fed’in enflasyonu dizginlemek için yaptığı faiz artırma kampanyasına yanıt olarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bazı analistler, bitcoin’in enflasyon karşıtı bir varlık olarak görülmesi gerektiğini savunuyorlar. Ancak diğerleri, bitcoin’in daha çok spekülatif bir yatırım olduğunu ve ekonomik belirsizlik dönemlerinde riskten kaçınma eğiliminde olduğunu söylüyorlar.

Defiance ETF’lerinde baş yatırım yetkilisi Sylvia Jablonski, “Enflasyon kendi başına kripto varlıkların büyümesi için bir argüman olsa da, enflasyonla birlikte durgunluktan korkan yatırımcıların iştahından kaynaklanan riskler ve bitcoin olarak kabul edilen daha riskli varlıklardan kaçınmak gibi başka yönler de ortaya çıkıyor” dedi.

Jablonski ayrıca, bitcoin’in yaz sonu gecikmesinin, menzile bağlı ticaretin, Ağustos ayında tipik olan hacimsizliğin kurbanları olduğunu ve fiyatların bu dar aralıkta kaldığını söyledi.

Bitcoin ve ether’in 90 günlük oynaklığı bu hafta sırasıyla %35 ve %37 ile çok yılın en düşük seviyelerine düştü. Bu, kripto para birimlerinin fiyat hareketlerinin daha az dalgalı olduğunu gösteriyor. Ancak bu, kripto piyasasının daha az ilgi çekici olduğu anlamına gelmiyor. Aksine, kripto para birimleri daha olgunlaşıyor ve daha fazla kurumsal ve perakende yatırımcı tarafından benimseniyor.

Needham’dan John Todaro, bitcoin’in Haziran sonunda 30.000 dolara geri dönmesinin “hafif bir hacimde olduğunu, bu nedenle rallinin bir ton gücü olmadığını” ekledi. Todaro, bitcoin’in en büyük pozitif katalizörlerinden biri olan spot bitcoin ETF’nin nihai çıkışının da bu hafta biraz hız kaybettiğini söyledi.

Todaro, “ABD [spot bitcoin] ETF’si, bu haftaki gerileme ve daha uzun süre için daha yüksek oran beklentileri göz önüne alındığında muhtemelen yakın vadeli bir karar görmeyecek, bitcoin ve kripto genel olarak geri çekiliyor” dedi. Todaro, kalan katalizörlerin Q1-Q2 ’24′teki Halving beklentileri ve SEC’den devam eden ETF ile ilgili yorumlar olduğunu söyledi.

Bitcoin’in yanı sıra, piyasa değerine göre en iyi kripto varlıkların birçoğu Perşembe günü %3′ten fazla düşüş yaşadı. Eter %4 düştü. Binance’in BNB madeni parası da %3′ten fazla değer kaybetti. Binance, son zamanlarda düzenleyicilerden gelen baskıyla karşı karşıya kalan dünyanın en büyük kripto para borsasıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bitcoin, Fed Tutanakları Sonrası Dibe Vurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz