1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BMD kira oranlarını karşılatırdı: Bayrampaşa AVM’si, Berlin’den pahalı

BMD kira oranlarını karşılatırdı: Bayrampaşa AVM’si, Berlin’den pahalı

featured
service

Yener Karadeniz’in Ekonomim’de yer alan haberine göre, BMD Başkanı, sektörün öncelikli sorunlarından birinin yüksek AVM kiraları olduğunu vurguluyor. Yasal kira artış oranlarının aşıldığını ve mülk sahiplerinin artış talepleriyle markaları tehdit ettiğini dile getiriyor. BMD, çözüm olarak yasa değişikliği talep etti ve ciro kirasının olduğu yerlerde rayiç bedel uyarlama davası hakkının olmaması gerektiğini savundu.

AVM’lerin yeni kiracılarını yüksek kiralarla çekerek rayiç bedelleri yükselttiği iddiası da gündemde. BMD üyeleri, bu durumun art niyetli olduğunu ve sektörde enflasyon fırsatçılığının başladığını belirtti.

Ayrıca, markaların aidatlar konusunda da AVM’leri eleştiriyorlar. Aidatların tahsilatıyla ilgili şeffaflık olmadığını ve suistimal edildiğini iddia ediyorlar. BMD’nin hesaplamalarına göre, metrekare başına düşen aidat gelirinin önemli bir kısmının suistimal ediliyor.

BMD’nin başkanı, sektördeki diğer bir sorunun ithalatta uygulanan referans fiyat uygulaması olduğunu belirtiyor. Referans fiyat konusunun çözülmeden enflasyon sorununun da çözülemeyeceğini ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BMD kira oranlarını karşılatırdı: Bayrampaşa AVM’si, Berlin’den pahalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz