1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Borsa’da BIST 100 endeksi 8000 puana dayandı! HALKA ARZ şirketleri Borsayı adeta COŞTURUYOR

Borsa’da BIST 100 endeksi 8000 puana dayandı! HALKA ARZ şirketleri Borsayı adeta COŞTURUYOR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Borsa’da BIST 100 endeksi 8000 puana dayandı! HALKA ARZ şirketleri Borsayı adeta COŞTURUYOR- Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 39,24 puan artışla ve yüzde 0,51 değer kazanarak 7.803,71 puana çıktı. Bankacılık endeksi ve holding endeksi yüzde 0,29 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,45 ile iletişim, en çok kaybettiren yüzde 2,37 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

Dünyanın en çok kazandıran Borsaları arasında yerini alan borsa İstanbul rekor seviyelere çıkarken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) halka arz için şirketlere onay vermeye başladı ve şirket sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

SPK onayı bugün de devam etti. 3 şirketin halka arz başvurusunu onayladı. SPK’dan yapılan açıklamaya göre; İzdemir Enerji (IZENR), Tatlıpınar Enerji (TATEN), Ofis Yem Gıda (OFSYM) şirketleri Ağustos ayı itibarıyla halka arz ediliyor. Ayırca bugün SPK, Kuzu Grup Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’nin halka arzını onayladı. Borsada yatırımcı sayısı rekor kırarken, Kuzu Grup GYO’nun halka arz tarihi, hisse fiyatı, hisse kodu ve halka açıklık oranı da merak konusu oldu.

İŞTE HALKA ARZ ŞİRKETLERİ VE HİSSE FİYATI

İzdemir Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin 500 milyon TL olan mevcut sermayesinin 575 milyon TL’ye artırımı sırasında oluşan 75 milyon TL pay ile İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ’nin sahip olduğu 40,1 milyon TL nominal değerli B grubu paylar olmak üzere toplam 115,1 milyon TL pay halka arz edilecek. Fazla talep gelmesi halinde İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ’nin sahip olduğu 23,02 milyon TL nominal değerli B grubu payların ek satışı gerçekleştirilebilecek.

1 TL nominal değerli paylar 19,00 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

Tatlıpınar Enerji Üretim AŞ’nin 245,4 milyon TL olan mevcut sermayesinin 280,5 milyon TL’ye artırımı sırasında oluşan 35,1 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan; Ali İbrahimoğlu’nun sahip olduğu 7,02 milyon TL nominal değerli, Hüseyin Avni İbrahimoğlu’nun sahip olduğu 21,06 milyon TL TL nominal değerli ve Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri AŞ’nin sahip olduğu 7,02 TL nominal değerli olmak üzere toplam 70,2 milyon TL nominal değerli paylar halka arza konu edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Borsa’da BIST 100 endeksi 8000 puana dayandı! HALKA ARZ şirketleri Borsayı adeta COŞTURUYOR
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz