Bu mesajlara sakın inanmayın: Dolandırıcılar kara para aklamak için vatandaşın cebine göz dikti: Kiralık hesap ilanı oyunu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman, bu konuda yaptığı açıklamada, yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen gelirlerin aklanması sürecinde kullanılan banka hesaplarının sahiplerinin ciddi suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirtti. Akman, “Banka hesabını kiralayarak kara para akışına dahil olan vatandaşlar, yaptıkları bu işlem nedeniyle Türk Ceza Kanunu’na göre baş şüpheli konumuna düşüyorlar. İlgili hesaplardan geçen her para transferi için ayrı ayrı soruşturma dosyaları açılıyor” dedi.

Dolandırıcılar, genellikle yüksek kar payı vaadiyle insanları kandırıyor. Bazıları, hesaplarına haciz geldiğini veya acil bir IBAN transferine ihtiyaç duyduklarını belirterek, vatandaşların iyi niyetinden faydalanmaya çalışıyor. Ancak bu tür tekliflere kanan vatandaşlar, adli makamlar tarafından sıkı takibe alınıyor ve yüksek cezalarla karşı karşıya kalabiliyorlar.

9119596.jpg

Avukat Emre Akman, vatandaşlara şüpheli para transferleri konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Akman, “Tanımadığınız kişilerden hesabınıza gelen paraları derhal iade edin ve durumu yetkililere bildirin. Unutmayın, bu paraların kaynağı genellikle yasadışı faaliyetler olabilir ve bu durum sizin de hukuki sorunlar yaşamanıza sebep olabilir” şeklinde konuştu.

9119595.jpgAdli Bilişim Uzmanı Avukat Emre Akman

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu mesajlara sakın inanmayın: Dolandırıcılar kara para aklamak için vatandaşın cebine göz dikti: Kiralık hesap ilanı oyunu

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz