1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Büyük bir avantaj geliyor! Bakan Özhaseki açıkladı!

Büyük bir avantaj geliyor! Bakan Özhaseki açıkladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüm Türkiye için önemli bir olay olan 6 Şubat depremi sonrası kalkındırma çalışmaları devam ediyor. Deprem sonrasında hasar alan veya olası bir depreme karşı dayanıklı olmadığı tespit edilen evlerin sağlamlaştırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu minvalde kendi evlerini kendileri inşa etmek isteyen vatandaşlara ise devletten destek uygulaması açıklandı. Bakan Özhaseki açıklamalarında;

‘Ben köyümde konutumu yaparım’, onlara bir taraftan hibe bir taraftan da kredi vererek evlerini yapmalarını sağlayacağız. Projelere de vereceğiz. Bizim kontrolümüzde devam edecek ama sağlıklı bir şekilde yaptığı takdirde sonuna kadar destekleyip parayı vereceğiz, sonunda tapuyu verirken de bir kısmını 2 sene vadesiz ödemesiz, 10 sene faizsiz bir şekilde yarısını verdiğimiz kredinin geriye dönüşünü isteyeceğiz. Diyerek vatandaşlara yapılacak olan desteğin boyutunu belirtti.

Kendi evini kendisi yapacak olan vatandaşlara devlet tarafından verilecek olan desteğin detayları Bakan Özhaseki’nin açıklamalarında belirtildi. Bununla beraber Bakan Özhaseki açıklamalarında devlet tarafından yapılacak bu desteğin büyük bir fırsat olacağını da duyurdu.

Bakan Özhaseki açıklamalarında; Ev bitti, sonra yarısının 2 sene sonra başlamak üzere 10 yıl boyunca senedini isteyeceğiz, o günlerde 3 bin lira civarında olacak aylık taksidin de kimseye dokunmayacağını herhalde herkes de tahmin eder. Şehir merkezlerinde de binalarda bulunan kardeşlerimiz en az yarısı anlaşıp bir araya geldiği takdirde aynı krediden istifade edecekler. Dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Büyük bir avantaj geliyor! Bakan Özhaseki açıkladı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz