1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ekonomide Nebati’nin izleri siliniyor! Enflasyon hedefi yükseldi – Ankaragündem

Ekonomide Nebati’nin izleri siliniyor! Enflasyon hedefi yükseldi – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk lirasındaki kan kaybı hızla devam ederken, 2024-2026 dönemine ilişkin enflasyon, istihdam, büyüme, ihracat, cari açık gibi temel makro gösterge hedeflerinin belirleneceği OVP (Orta Vadeli Program) belli oldu.

2024-2026 dönemine ilişkin OVP’yi açıklayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yüzde 5 olarak açıkladığı enflasyon hedefini yüzde 8.5 olarak açıkladı. Yılmaz’ın açıklamalarına göre,  enflasyon hedefi yıl sonunda yüzde 65, 2026 yılında ise yüzde 8.5 olarak belirlendi.

Yılmaz işsizlik hedefini ise, 2023 yılı için yüzde 10.1, 2024 yılı için yüzde 10.3, 2025 yılı için yüzde 9.9, 2026 yılı için yüzde 9.3 olarak belirlendi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Merkez Bankası rezervlerini 117,3 miyar dolar olarak açıkladı.

Dolar TL kuru 2023’de Dolar TL kuru 23,9 lira olarak hedeflenirken 2026 yılında 47,8 lira olarak hedeflendi.

“Muhalefetin de millet adına denetim görevini yerine getirmesini temenni ediyoruz. Siyaseti de ikbal vasıtası olarak değil millete hizmet aracı olarak görüyoruz. Hiç kimseye ve hiçbir fikre ön yargıyla yaklaşmıyoruz. Kimden geldiğine bakmadan ülkemizin faydasına olacak her türlü öneriyi hayırhahlıkla değerlendirmeye hazırız. Muhalefetin de geçmiş hatalarından ders alarak OVP gibi ülke hayrına olan işlerde bize destek vermesini bekliyoruz.

Ekonomi ile ilgil planlarımızda depremi asla göz ardı etmiyoruz. Ekonomimize maliyeti 104 milyar doları bulan deprem felaketi yükümüzü ağırlaştırmakta ve mücadelemizi zorlaştırmakta. Türkiye küresel sorunlara ilaveten küresel sıkıntılarla da mücadele etmektedir. 2023’ün ilk yarısında yüzde 3,9 büyüme kaydederek performansımızı kesintisiz 12 çeyreğe çıkardık. Yıllık bazda 13 yıldır aralıksız büyüyoruz.

Turizmde iyi bir sezon geçiriyoruz. İstihdamda da iyi bir noktadayız. Net 220 bin istihdam artışı sağladık. Dünyada olduğu gibi enflasyon bizim de sorunumuzdur. Enerjide sübvansiyon ve kira artışına tavan uygulaması gibi önlemler aldık. Fiyat köpüğünün indiğine şahit oluyoruz. Merkez Bankası rezervlerimiz 117,3 milyar dolar seviyesinde, güçlü seyrini sürdürüyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekonomide Nebati’nin izleri siliniyor! Enflasyon hedefi yükseldi – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz