Elazığ’da ekti, servete kondu: 800 metrekareden 300 bin TL kazanç!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 4’üncü hasadını yapan ve ailesiyle birlikte açan çiçekleri toplayan Çalışkan, gramını yaklaşık 200 liraya satıyor. İlk üç yılda ise, toplamda 300 bin lira civarında bir gelir elde.

Safran bitkisinin ekonomik getirisi hakkında bilgi veren Bayram Çalışkan, “Gram olarak satıyorum, kilo olarak herkesin almaya durumu olamayabiliyor. Gramının fiyatı, 150 ile 200 lira arasında değişiyor. Burada 800 metrekarede bir ekili alan var. İlk üç yılda toplamda 300 bin lira civarında bir gelir elde ettik. Ekim ve söküm arasında iki aylık bir süreci var. Herhangi bir kimyasal madde kullanılmıyor” dedi.

Safran baharatı, süsen familyasından gelen Crocus sativus bitkisinin çiçeğinden elde edilen dünyanın en değerli baharatlarından biridir.

Bitkinin erkek organları kurutulup öğütülerek gıda boyası ve tat verici olarak kullanılır. Safran çiçeğinin stigmaları kırmızımsı renkte olup kurutulduktan sonra koyu kırmızı iplikçikler haline gelir. Bu iplikçiklerin hasadı ve işlenmesi oldukça zahmetlidir. Bu nedenle safran baharatı oldukça pahalıdır.

Safranın kendine has yoğun bir aroması ve hafif acımsı bir tadı vardır. Az miktarda kullanıldığında bile yemeklere hem renk hem de aroma verir. Safran, pilav, çorba, balık, tavuk ve tatlılarda sıklıkla kullanılır.

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elazığ’da ekti, servete kondu: 800 metrekareden 300 bin TL kazanç!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz