Emekli bayram ikramiyesi altın ve döviz karşısında eriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gürer, 2020 yılında Ramazan Bayramı’nda bin TL olan bayram ikramiyesinin o zamanki dolar kuru ile 147 dolar değerinde olduğunu belirtti. Ancak, bugünkü 3 bin TL’lik ikramiye ile sadece 93 dolar alınabildiğini söyleyen Gürer, “Emeklinin cebinden 54 dolar erimiş oldu. Bugünkü kurdan hesaplarsak, bin 738 TL kayıp yaşandı” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Aynı dönemde gram altın fiyatlarının da yükseldiğine işaret eden Gürer, “2020’de gram altın 379,8 TL’ydi ve 1000 TL ile 2.6 gram altın alınabiliyordu. Bugün gram altın 2399 TL’ye çıktı ve 3000 TL’lik ikramiye ile sadece 1.2 gram altın alınabiliyor. Böylece emekli bayram ikramiyesinin altın karşısında da 1.4 gramlık kaybı söz konusu” dedi.

Gürer, 2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekalet ücretine göre kurbanlık koyun fiyatının 975 TL olduğunu hatırlattı ve o zaman 1000 TL’lik ikramiye ile bir koyun alınabildiğini belirtti. Bugün ise 3000 TL’lik bayram ikramiyesiyle yalnızca üç kilo et alınabildiğini, Diyanet’in bu yıl kurban vekalet ücretini 11.750 TL olarak belirlediğini vurguladı. Gürer, “Emeklinin maaşı 10.000 TL’ye yükseltilse bile ekonomik krizin ağırlığı altında eziliyorlar” dedi.

Gürer, emeklilerin AK Parti hükümetinin yanlış ekonomi politikaları nedeniyle ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerden biri olduğunu söyledi. “Emekli maaşıyla temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan emekliler, enflasyon altında eziliyor ve giderek borçlanıyorlar. Sürekli artan fiyatlar karşısında yaşam mücadelesi veriyorlar,” diye ekledi.

CHP’li Gürer, emekli bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasını talep ettiklerini belirterek, “Tasarruf tedbirleri bahanesiyle emeklinin omzuna enflasyon yükü bindirilmemelidir. Bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarına yükseltilmesini içeren kanun teklifim bir an önce görüşülmeli ve kanunlaşmalıdır,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli bayram ikramiyesi altın ve döviz karşısında eriyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz