1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli Maaşlarına Ara Zam Müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat

Emekli Maaşlarına Ara Zam Müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada emeklilerin temennilerini göz arkasını etmediklerini belirterek, “Yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlarımıza lüzumlu yönergeyi verdim. Hazine ve Maliye Bakanımız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız çalışmalarına başladı.” dedi.

Bu açıklamanın ardından gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na çevrildi. Bakanlık, emekli ücretlerine ara zam yapılması için değişik senaryolar üzerinde çalıştığını duyurdu.

Bunlardan ilki, Temmuz ayında reelleştirilen yüzde 25’lik çoğalışa ek olarak kök aylıklara 2 ila 3 bin lira arasında çoğalış yapılması. Bu vaziyette en düşük emekli aylığı 10 bin lirayı geçebilir.

Bir öbür ihtimal ise, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya çıkarılmasının ardından bu sayı ve üzeri aylık alan emekliye kademeli çoğalış yapılması. Bu vaziyette de en düşük emekli aylığı 11 bin liranın üzerine çıkabilir.

Bir başka senaryo da, emekli ücretlerindeki çoğalışın tanımlanırken seneler içinde devlete ödenen primlerin de dikkate alınması. Başka Bir Deyişle SGK’ya daha çok prim ödeyen emekliye daha yüksek zam verilmesi.

Emeklilerin yanı gizeme memurların da gözü toplu kontrat görüşmelerinde. Memur temsilcileri ve hükümet bugün üçüncü kere bir araya gelecek. Memur sendikalarının yüzde 35 zam arzı karşısında hükümetin yüzde 12 zam öneri ettiği belirtildi. Görüşmelerin neticeyi memur emeklilerinin de ücretlerini etkileyecek.

Ekonomide yeni yarıyılın yol haritasının ele alındığı buluşmalar da sürüyor. Buluşma sırası dün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ndeydi. Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Cumhurbaşkanı Dayanakçısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası’nın sıkılaştırma kararı için “pozitif” dedi. Yılmaz, enflasyonla çabada kararlılık vurgusu yaptı.

Emekli ücretlerine ara zam yapılması mevzusunda son lafı Meclis söyleyecek. Emekliler, Ekim ayında açıklanacak kararı dört gözle bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli Maaşlarına Ara Zam Müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Talimat
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz