1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekli vatandaşlara müjdenin böylesi! Maaşlara %100 zammın sinyalleri verildi!

Emekli vatandaşlara müjdenin böylesi! Maaşlara %100 zammın sinyalleri verildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekli maaşlara yapılan Temmuz zammı ülke genelinde yaşanan pahalılık sonrasında düşük kalması nedeniyle yetkili merciler tarafından emeklilere ara zam yapılması talep edildi. Emekli maaşlarına ara zammı talebi sonrasında, milyonlarca emekli vatandaş tarafından merak edilen emekli maaş ara zammı ile ilgili konular gündem oldu.

SGK başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre, emekli maaşlarına yapılacak zam için tarih kısmen netlik kazanırken, emekli maaşlarına yüzde 100 zam yapılacağı ile ilgili sinyaller verildi.

Emekli vatandaşlar için bu ay içerisinde toplu iş görüşmesi sözleşmeleri ile ilgili açıklamalar gelmeye devam ederken, SGK başkanlığından destek müjdesi verildi.

SGK başkanı tarafından yapılan açıklamadan edilen bilgilere göre, emeklilere zam yapılacağı ve bu zammın yüzde 50 üzerinde yapılacağı tahminleri yer alıyor. Fakat, emekli vatandaşlar, söz konusu zamların yüzde 100 üzerinde olması gerektiğini savunmakta. Emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağı ve ne zaman yapılacağı Ekim ayında açılacak TBMM sonrasında netlik kazanmış olacak. Sektör yetkilileri TBMM açıldıktan sonra bu kararın ilk önce onaylanacağının bilgisini verdi.

Emekli vatandaşlara bir müjde daha verildi. Emeklilerin hayatlarını mücadelesine katkı sağlamak adına Emekli maaş hesaplarına özel olarak kirada oturmaları durumunda 5 bin TL ve 10 bin TL arasında kira yardımı yapılması ile ilgili çalışmalar yapıldığının müjdesi verildi.

Emekli vatandaşlar için özel olarak hazırlanacak olan 5 bin TL ve 10 bin TL arasında ödenecek olan yardımlar ile ilgili e-devlet platformu aracılığıyla kolay bir şekilde erişim sağlanabilecek. Söz konusu destek ödemesinden sadece muhtaç olan kişiler yararlanabilecek. Bu kapsamda da kirada oturan ve muhtaç olan emekli vatandaşlara kira desteği sağlanacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli vatandaşlara müjdenin böylesi! Maaşlara %100 zammın sinyalleri verildi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz