Emekli ve memura Ocak 2024’ü hatırlattı: Zam oranları beklentinin altında kalacak – Ankaragündem

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur ve emekli zammı temmuz ayında alacağı enflasyon farkını bekliyor.

Asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere birçok gelir ve ödemede belirleyici olan verilerden Nisan ayı enflasyon oranı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Buna göre enflasyon aylık bazda yüzde 3.18 olurken, yıllık bazda yüzde 69.80 olarak gerçekleşti.

Ocak ayında özellikle maaş artışlarının etkisiyle yüzde 6,70 olarak gerçekleşen enflasyon, Şubat ayında yüzde 4,53’e, Mart ayında ise yüzde 3,16’ya geriledi. Nisan ayında ise bu rakam yüzde 3,18 oldu. Bununla beraber 4 aylık enflasyon rakamı da yüzde 18,72 olarak hesaplandı. Dört aylık enflasyona göre memur ve emekli yüzde 18,72 zam alacak.

Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile nihai emekli ve memur zammı belli olacak. TÜİK’in açıklaması 3 Temmuz günü saat 10:00’da 6 aylık enflasyon enflasyon rakamları kesinleşecek.

tgrthaber.com’un özel haber şefi Zehra Maslak’a konuşan Doç. Dr. Ekonomist Filiz Eryılmaz’a göre; Ocak ayındaki gibi Temmuz ayında sosyal refah payının yer almaması oranları beklentinin altını düşürecek.

Eryılmaz şunları söyledi: “Temmuz ayında zam oranlarına sosyal refah payı yansıtılmayacak. Memur ve memur emeklisine tıpkı Ocak ayındaki gibi toplu sözleşme ve enflasyon farkı yansıtılacak. Ancak bilindiği gibi açıklamalara göre; enflasyon Temmuz ayında düşecek. Bu da demek oluyor ki zam oranları beklentinin altında kalacak. Öte yandan Bakanlıklar şuan tasarruflara yönelik politika izlediğinden emeklilerin beklediği seyyanen zam yansıtılmayabilir. Yani bu beklentilerin çok altında olan bir durum. Kamu harcamalarında da kısıtlamalara gidildi. Tüm bunların tablosuna baktığımızda zam oranları beklentinin altında kalabilir.”

Kaynak: TGRT HABER

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekli ve memura Ocak 2024’ü hatırlattı: Zam oranları beklentinin altında kalacak – Ankaragündem

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz