1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emekliye çifte maaş geliyor! TES uygulamasından kimler yararlanabilecek? Toplu para olarak alınabiliyor

Emekliye çifte maaş geliyor! TES uygulamasından kimler yararlanabilecek? Toplu para olarak alınabiliyor

featured
service

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, TES’in alternatif bir emeklilik sistemi olarak sunulacağını belirtiyor. TES, mevcut SGK emekliliğinin yerini almayacak, ancak emeklilere ek bir maaş sunarak finansal güvenliklerini artıracak. TES, orta vadeli program çerçevesinde kademeli olarak uygulanacak ve emeklilik dönemlerinde çift maaş alınması mümkün olacak.

TES, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)’in zorunlu bir versiyonu olacak. BES’te yatırılan tutarlar belirli bir fonda değerlenirken, TES’te işverenler tarafından zorunlu prim ödemeleri yapılacak. Bu, çalışanların emekliliklerinde ikinci bir maaş almalarını sağlayacak. TES, işverenler tarafından zorunlu prim yatırımı gerektirirken, BES’te çalışanlar kendi istekleri doğrultusunda katılım sağlayabilirler.

Yeni düzenlemeye göre, TES yeni işe girenler için zorunlu hale gelecek. Mevcut çalışanlara ise emeklilik dönemine kadar kademeli olarak uygulanacak. TES’in BES’ten farkı, işverenlerin her ay çalışanların hesabına para yatırması olacaktır. TES, işsizlik sigortası fonu gibi mevcut sosyal güvenlik fonlarından bir miktar azaltım gerektirebilir, böylece işverenlerin maliyetleri artmadan ikincil emeklilik sistemi uygulanabilir.

tes-uygulamasi-nedir-2.jpg

TES, tüm çalışanlara sunulacak bir sistem olarak planlanıyor. Ancak, BES’ten farklı olarak TES’e katılım zorunlu olacak ve prim ödemeleri işverenler tarafından gerçekleştirilecek. TES’in BES’ten farkı, işverenlerin zorunlu prim yatırmalarıyla çalışanların ikinci bir emeklilik maaşına hak kazanacak olmalarıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emekliye çifte maaş geliyor! TES uygulamasından kimler yararlanabilecek? Toplu para olarak alınabiliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz