1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan talimat verdi bakan onayladı! Emekli maaşlarına yeniden düzenleme geliyor

Erdoğan talimat verdi bakan onayladı! Emekli maaşlarına yeniden düzenleme geliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ZAMLAR EMEKLİYİ MEMNUN ETMEDİAsgari ücrete paralel olarak Temmuz ayı içerisinde emekli maaşlarına da yüzde 25 oranında zam uygulanmıştı. Fakat bu zam oranı 25 milyon emekli tarafından memnun edici bir hamle olarak algılanmamıştı. Geçim sorunu yaşadıklarını ve maaşlarına yeni bir düzenleme getirilmesi gerektiğini ifade eden emeklilerin sesi sonunda duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili müjdeyi verdi.

“GEREKENİ YAPACAĞIZ”Emeklilerin maaş iyileştirmeleri hakkında ki talepleriyle ilgili konuşan Bakan Işıkhan, “Emeklilerle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aldık ve çalışmaya başladık. Bu zamana kadar ne emeklilerimizin ne de diğer vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmadık, bundan sonra da kalmayız. Tüm imkanlarımızı hatta imkanları daha da zorlayarak gerekeni yapacağımızın bilinmesini özellikle belirtmek istiyorum.” dedi.

EKİM AYINA DİKKAT ÇEKMİŞTİGeçen günlerde Çorum ziyaretinde bulunan Bakan Işıkhan’a civarda bulunan vatandaşlardan biri emekli sorunlarından bahsetmişti. Işıkhan ise vatandaşa, “Çok rahat olun, lütfen. Cumhurbaşkanımız talimat verdi bize. Çalışıyoruz. Söz verdik. Meclis açılır açılmaz, inşallah…” dedi ve Ekim ayına dikkat çekti.

EN DÜŞÜK MAAŞ 7.500 TL’YE TAKILI KALDI

Yüzde 25’lik zam oranlarından sonra kök maaş hesaplamalarına göre emeklilerin bir kısmında maaş artışı gerçekleşmedi. En düşük emekli maaşı 7.500 TL’ye takılı kalırken, hükümet kanadından konuyla ilgili düzenlemelerin yapılmas için çalışmalara başladıldığı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan talimat verdi bakan onayladı! Emekli maaşlarına yeniden düzenleme geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz