1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Erdoğan Talimatı Verdi ve Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Alımı için Takvim Belirlendi!

Erdoğan Talimatı Verdi ve Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Alımı için Takvim Belirlendi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti’nin tercih yarıyılında gençlere verdiği en ehemmiyetli taahhütlerden biri de yüksek öğrenimdeki gençlere bir kereye mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlamak oldu. Bu taahhüt, gençlerin eğitim ve bağlantı lüzumlarını karşılamak için büyük ehemmiyet taşıyor.

Cumhurbaşkanı Dayanakçısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında yapılan buluşmada, bu taahhüdün nasıl uygulanacağı mevzusunda yol haritası çizildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı buluşmada, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımının bütçeye tesiri üzerinde de değerlendirme yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, vergisiz cep telefonu ve bilgisayar alımından faydalanacak olan talebelerin üniversitelerden alacakları belge ile mağazalara müracaat etmeleri gerekecek. Bu belge ile bir kereye mahsus olmak üzere cep telefonu veya bilgisayar alabilecek olan talebeler, Özel Tüketim Vergisi ÖTV ve Katma Değer Vergisi Katma Değer Vergisi ödemeyecek.

Ancak bu uygulamadan sarih öğretimde okuyanların kapsam dışında yakalanması tasarlanıyor. Şayet bu güzergahta bir karar verilirse, sarih öğretim talebeleri vergisiz cep telefonu uygulamasından yararlanamayacak.

AK Parti’nin gençlere müteveccih taahhüdü de 10 GB fiyatsız internet sağlamak oldu. Bu taahhüt, gençlerin internet ulaşımını basitleştirerek hem eğitim hem de sosyal yaşamlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Buluşmada, 10 GB fiyatsız internet sağlanması için zorunlu altyapının nasıl kurulacağı ve hangi cerrahlarla işbirliği yapılacağı konuşuldu. Ayrıca bu uygulamadan faydalanacak olan talebelerin hangi koşulları taşıması gerektiği de belirlendi.

Buna göre, 10 GB fiyatsız internetten faydalanmak isteyen talebelerin, üniversitelerden alacakları belge ile cerrahların bayilerine müracaat etmeleri gerekecek. Bu belge ile bir kereye mahsus olmak üzere 10 GB fiyatsız internet koliyi alabilecek olan talebeler, bu koliyi istedikleri zaman kullanabilecek.

Ancak bu uygulamadan da sarih öğretimde okuyanların kapsam dışında yakalanması tasarlanıyor. Şayet bu güzergahta bir karar verilirse, sarih öğretim talebeleri 10 GB fiyatsız internet uygulamasından yararlanamayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan Talimatı Verdi ve Vergisiz Cep Telefonu ve Bilgisayar Alımı için Takvim Belirlendi!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz