1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eskişehir’de talebe yetişilemeyen hasat başladı, ‘yok’ satıyor: Tanesi 35 TL!

Eskişehir’de talebe yetişilemeyen hasat başladı, ‘yok’ satıyor: Tanesi 35 TL!

featured
service

Yaklaşık 3 yıl önce arkadaşından aldığı enginar fidesini 1 dönümlük tarlasında ekerek, üretim yapmaya başlayan emekli memur Ali Akarsu, üründen verim almaya başlayınca satış yapmaya karar verdi. Geçen 3 yılda yetirdiği ürünleri eşiyle birlikte satışa sunduklarını ifade eden Akarsu, gelen talebe yetişemediğini söyledi.

Akarsu, “Bunun bakımını yapacaksın ve göründüğü gibi keseceksin. Biz Eskişehir’e götürüyoruz, pazarlamamızı yapıyoruz. Kesilmiş halini pazarda 30-35 liraya satıyorlar” dedi.

Enginar, lif, vitamin ve mineraller açısından zengin bir besindir. Ayrıca antioksidanlar bakımından da zengindir ve bu da onları sağlıklı bir besin seçeneği haline getirir.

Enginarın bazı potansiyel sağlık yararları arasında karaciğer fonksiyonunu iyileştirme, kolesterolü düşürme ve kan şekeri seviyelerini kontrol etme yer alır.

– Sindirimi iyileştirir: Enginar, lif bakımından zengindir ve bu da sindirimi iyileştirmeye yardımcı olur. Kabızlığı önleyebilir ve düzenli bağırsak hareketlerini teşvik edebilir,

– Karaciğer fonksiyonlarını destekler: Enginar, karaciğer fonksiyonlarını desteklemeye yardımcı olan sinarin adı verilen bir bileşik içerir. Sindirimi kolaylaştırarak ve safra üretimini artırarak karaciğeri toksinlerden arındırmaya yardımcı olabilir,

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’de talebe yetişilemeyen hasat başladı, ‘yok’ satıyor: Tanesi 35 TL!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz