Fahiş fiyatın sebebi ortaya çıktı: Okul yöneticileri, servisçilerden komisyon ve bağış istiyormuş!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Servis fiyatlarındaki artışın akaryakıt zamlarından kaynaklandığı iddiaları gündeme gelse de servis işletmecileri başka bir iddiayı daha gündeme getiriyor. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Tuncay Elmadağlı, sorunun özel okulların tur firmalarıyla özel anlaşmalar yapmasından kaynaklandığını iddia etti. Ankara’da bu yıl en kısa mesafe olan 0-3 kilometre için 11 bin TL’lik bir taleplerinin olduğunu belirten Elmadağlı, “Özel okulların anlaşma yaptığı tur firmaları 25 bin TL istiyor. Dönüp sonra işi bize yaptırıyorlar” dedi. Özel okul yönetimlerinin kendi taleplerini servis ücretlerine dahil ettiklerini iddia eden Elmadağlı, “Servis firmalarından bağış alıyorlar, komisyon istiyorlar. Bu bedeller de servis ücreti adı altında veliye yansıtılıyor. Vali ben karışmam diyor, UKOME bunlara tarife vermiyor. Vatandaş mağdur oluyor” diye konuştu.

Birçok okulun kendi servis ihalesini yaptığını ve fiyat farklılıklarının bazı ihalelerde servislerle ilgili özel koşul ve standartların belirlenmesinden kaynaklandığını ifade eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökçe, T24’e şunları söyledi:

“Örneğin, ‘servis akşama kadar okul bahçesinde bekleyecek’, ‘servis içerisinde ilave kamera olacak’, ‘özel servis görevlisi bulundurulacak’ gibi. Yani okul, kendine göre bir hizmet ve buna bağlı tarife belirliyor ve bu standartlarda servis hizmeti alınıyor. Servis taşımacıları velilerle yaptıkları tek tip sözleşmeyi belediyemize bildirmek durumunda. Ancak UKOME kararları gereği yapılan sözleşmeye ilave bahsettiğimiz özel şartları içeren sözleşmeler de velilere dayatılmakta. Velilerle imzalanan sözleşme içerisine servis hizmeti de dahil edildiğinde aradaki özel anlaşma ile, UKOME’nin belirlemiş olduğu standartın dışına çıkılmış oluyor. Bu durumda UKOME’nin belirlediği fiyatın üstünde ücretler talep edilebiliyor.

Ortada hukuki özel bir sözleşme varsa ve veli tarafından imzalandıysa belediyenin bu özel sözleşmedeki fiyatlara müdahale yetkisi bulunmuyor. Ancak, bu şartları sağlamadan veliden fahiş ücretler talep eden okullar da oluyor. Böyle olduğunda bize gelen şikayetleri bu şekilde inceleyip yaptırım uyguluyoruz aynı zamanda velilere yol gösteriyoruz.”

Gökçe, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak sorunun çözümü için ayrıca bir hazırlık içinde olduklarını belirterek, UKOME’ye sunulacak öneriler şeklinde yakında velilere bu konuda bir açıklama yapacaklarını da açıkladı.

Veli dernekleri ise MEB’i sürece dahil olmaya çağırdı. Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Başkanı Ömer Yılmaz, önceki yıllarda da servislerle ilgili sorunlar yaşandığını, ancak bu yıl sorunun çok daha büyük olduğunu söyledi. Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fahiş fiyatın sebebi ortaya çıktı: Okul yöneticileri, servisçilerden komisyon ve bağış istiyormuş!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz