Fiyat artışları için harekete geçildi: Yasa teklifi hazırlanıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Hazırlanan teklife göre, Rekabet Kurumu’nun haksız fiyat artışları, piyasada birkaç firmanın anlaşarak fiyat artırması gibi konulardaki teftiş ve soruşturma süreçleri kısaltılıyor. Bu tür tekelleşme itirazlarında soruşturma ve rapor süreçlerinin çok uzun olduğu ve anında sonuç alınamadığı belirtildi. Bu nedenle, uzun inceleme süreçlerinden önce ön raporla işlem başlatılacak ve tekel durumunda olanlara müdahale edilecek.” ifadelerini kullanan Babacan yazısını şöyle sürdürdü:

“Düzenlemeyle, denetim ve raporlama süreçleri kısalacak. Rekabet Kurumu bir soruşturma başlatıyorsa, bu soruşturma ile ilgili ön raporun hemen ardından tedbir uygulanacak. Bu sistem sadece gıda sektörü değil, tüm sektörler için uygulanacak. Özellikle inşaat sektöründeki tekelleşmenin önüne geçilmesinin amaçlandığı öne sürüldü. Haksız rekabet, anlaşarak fiyat artırma, tekelleşmeye dönük maddeler içeren teklifle, firmalara yönelik ihtar süreçleri de kısaltılacak.

Önümüzdeki hafta TBMM’ye gönderilmesi beklenen teklifte ayrıca üst limiti 350 bin lira olan cezaların 10 kat artırılması planlanıyor.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Fiyat artışları için harekete geçildi: Yasa teklifi hazırlanıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz