1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Özel bankalara seslendi! Reel Sektörü Desteklemek Önceliğimizdir!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Özel bankalara seslendi! Reel Sektörü Desteklemek Önceliğimizdir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği’nin 66’ncı Genel Kurulu’nun açılışında ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Şimşek, finansal istikrarı güçlendirmek ve piyasa mekanizmalarının işlevselliğini artırmak için para politikasında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının devam edeceğini vurguladı. Para ve maliye politikalarını eşgüdüm içerisinde yürüteceklerini belirtti.

Bakan Şimşek, seçim sonrası azalan siyasi belirsizlik ve attıkları adımların, para ve maliye politikası üzerindeki etkisini olumlu yönde hissettirdiğini ifade etti. Türkiye ekonomisinin geleceğine ilişkin beklentilerin olumlu bir şekilde etkilendiğini sözlerine ekledi.

Son zamanlarda Türkiye’de finansmana erişim kolaylaştı. Risk primi 700 baz puandan 400 puan civarına düşerek, kredi derecelendirme kuruluşlarının daha olumlu bir perspektif sunmaya başlamasıyla beraber sermaye piyasalarına fon akışı başladı. Bu gelişmelerle birlikte yurt dışı finansmana erişim kolaylaştı ve maliyetler önemli ölçüde azaldı.

Bu durum sektördeki negatif net faiz marjı döneminin geride kaldığını göstermektedir. Bakan Şimşek konuyla ilgili olarak “Tüm bu gelişmeler yurt dışı finansmana erişimi kolaylaştırırken maliyeti de önemli ölçüde azaltmıştır. Sektörü tedirgin eden negatif net faiz marjı dönemi de büyük oranda geride kalmıştır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Özel bankalara seslendi! Reel Sektörü Desteklemek Önceliğimizdir!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz