Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan büyük tahsilat atağı! Hacizler başladı – Tele1

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre bütçe, ocak-temmuz döneminde 434 milyar 654 milyon lira açık verdi. Bütçe açığının çok daha fazla yükselmesi riski Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Ekonomim’den Hüseyin Gökçe’nin haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi alacaklarının peşine düştü. Torba kanun teklifi ile kamunun ek borçlanma yetkisi 2 trilyon 181 milyar liraya yükseltilmesine rağmen, daha az borçlanmak isteyen Hazine ve Maliye Bakanlığı, vergi müfettişleri ve vergi daireleri aracılığıyla büyük bir borç tahsilat hamlesi başlattı. Bu kapsamda bakanlık alacağının 1 trilyon lirayı bulduğu belirtiliyor. Önce vergi daireleri aracılığıyla borcu bulunan mükellefleri tek tek görüşmeye çağıran bakanlık, borçlarının en az yarısının peşin ödenmesini, kalan tutarın ise yılbaşına kadar ödemelerin istiyor.

İddiaya göre bakanlığın uyarılara rağmen borcunu ödemeyen mükelleflere geçtiğimiz hafta itibarıyla haciz işlemi başlattı. Bu kapsamda en kolay haciz araba ve taşınmazlara uygulanabildiği için trafik ve tapu dairelerine mükellefler adına haciz yazıları da gönderildi. Bunların yanı sıra sıra bankalardaki hesaplara da haciz işleminin başladığı kaydediliyor.

Bakanlıktan sözlü uyarı aldıktan sonra, finansman ihtiyacının karşılanması için bankaların kapısını çalan mükelleflerin önemli bölümünü finansman temin edemiyor. Bankadan kredi bulamayan mükelleflerin tecil ve taksitlendirme taleplerinin ise vergi dairelerinin yetki sınırları düşük olduğu için Gelir İdaresi Başkanlığı’na gönderildiği, bunun da süreci uzattığı kaydediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan büyük tahsilat atağı! Hacizler başladı – Tele1

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz