1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. IBAN kiralayanlar hapis cezası alabili

IBAN kiralayanlar hapis cezası alabili

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakanlık, dolandırıcıların tüketicilerin bilgisizliğinden veya güvenlerinden faydalandığını vurguladı. Bu tür dolandırıcılıkların önlenmesinin amaçlandığı, dürüst işletmelerin ve markaların itibarının korunması gerektiği ifade edildi.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Sosyal Mühendislik Dolandırıcılığını Önleme Çalıştayı’nda, çeşitli kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iş birliği yapıldığı belirtildi. Bu çalışmaların dolandırıcılıkla mücadelede atılacak adımları değerlendirdiği ifade edildi.

Tüketicilere, sahte veya kendilerine ait olmayan bilgiler içeren iletilerden, reklam ve mesajlardan kaçınmaları, hesap bilgilerini paylaşırken dikkatli olmaları ve alışılmadık derecede cazip tekliflere karşı tetikte olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Son dönemde yaygınlaşan IBAN kiralama ilanlarına karşı da dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Bir banka hesabının başkaları tarafından kullanılmasına izin vermek, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu’na göre suç teşkil ettiği ve ciddi cezaları beraberinde getirebileceği hatırlatıldı.

Bakanlık, bu tür dolandırıcılık vakalarının soruşturulmaya devam edeceğini ve tüketicilerin haklarını korumak için çaba göstereceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
IBAN kiralayanlar hapis cezası alabili
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz