1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Japon otomobili olanlar dikkat! Honda, Toyota, Suzuki, Mazda… Firmalar itiraf etti: Her şey hileliymiş

Japon otomobili olanlar dikkat! Honda, Toyota, Suzuki, Mazda… Firmalar itiraf etti: Her şey hileliymiş

featured
service

Japonya’da, aralarında Toyota, Mazda, Yamaha, Honda ve Suzuki’nin bulunduğu otomobil üreticileri, araç sertifikasyon süreçlerinde hileli güvenlik test sonuçları sunduklarını itiraf etti. Japonya Arazi, Altyapı, Ulaştırma ve Turizm Bakanlığı (MLIT), bu firmaların, modellerinin ulusal güvenlik standartlarını karşıladığını doğrulayan yanlış veriler sunduğunu açıkladı.

Bakanlık, soruşturmada adı geçen modellerin sevkiyatlarının durdurulmasını ve yeniden test edilmesini talep etti. Toyota, Fielder, Axio ve Yaris Cross gibi modellerin dahil olduğu 7 aracın hileli yöntemlerle sertifikalandırıldığını açıkladı.

Toyota Başkanı Toyoda Akio, düzenlediği basın toplantısında, “Doğru sertifikasyon sürecini takip etmeden seri üretim yapıp otomobil sattık” diyerek özür diledi. Honda, Toyota, Mazda, Suzuki ve Yamaha gibi dev firmaların bu skandala karışması, Japonya’nın otomobil endüstrisinde derin bir yara açtı.

NHK ve Kyodo’nun haberlerine göre, sertifikasyon sorunlarından Honda’nın 4,3 milyon, Toyota’nın 1,7 milyon, Mazda’nın 150 bin, Suzuki’nin 26 bin ve Yamaha’nın 7 bin aracı etkileniyor. Skandalın Japon ekonomisi üzerindeki etkisinin sınırlı olması bekleniyor ancak güvenlik sisteminin temellerine zarar verdiği belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Japon otomobili olanlar dikkat! Honda, Toyota, Suzuki, Mazda… Firmalar itiraf etti: Her şey hileliymiş
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz