Konut fiyatlarındaki artışta son nokta! Konut kiralamada yeni trend paylaşımlı evler gündeme!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paylaşımlı evlerin avantajlarından biri, kiralık bir evin tüm mali yükünün tek bir kişiye binmemesi. Ev sahibi, diğer kiracılarla paylaştığı gelirle kira maliyetini karşılamakta ve daha fazla kişiyle ev sahipliği yaparak gelirini arttırabilmektedir.

Astronomik kira ücretleri nedeniyle sıkıntı yaşayanlar için yeni bir çözüm ortaya çıktı: Paylaşımlı Evler. Büyükşehirlerdeki kiralarda yaşanan artış, konut sahiplerini bir evi birden fazla kişiye kiraya vermeye yöneltiyor. Bu yeni trend apartman sakinlerini rahatsız ediyor ve hukukçular arasında da tartışmalara yol açıyor.

TRT HABER’in haberine göre, bazı ev sahipleri artık “paylaşımlı ev” adı altında odaları kiraya vererek pansiyonculuk yapmaya başladı. Bu uygulama, ev sahiplerine daha yüksek bir gelir elde etme imkanı sunarken, kiralık ev arayışında olanların da daha uygun fiyatlarla konut sahibi olmalarına olanak sağlıyor.

Son zamanlarda kiralık evlerdeki astronomik fiyatlar nedeniyle “paylaşımlı ev” trendi artış gösterirken, bu uygulama hukukçular arasında tartışmalara neden oluyor. Ev sahiplerinin “paylaşımlı ev” adı altında odaları pansiyon gibi kiraya vermesi, bir ticarethane ilişkisi yaratıyor ve kat mülkiyetiyle ilgili sorunlara yol açabiliyor.

Avukat Emel Özbek’in açıklamasına göre, son dönemde ev sahipleri sadece mesken olarak düşünülen evleri otel benzeri bir şekilde yatak yatak kiraya veriyorlar. Bu durumda, kiracı-ev sahibi arasındaki ilişki ticari bir ilişkiye dönüşüyor ve farklı sorumluluklar ve düzenlemelere tabi tutulması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Konut fiyatlarındaki artışta son nokta! Konut kiralamada yeni trend paylaşımlı evler gündeme!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz