1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi Muslukları Neden Kısılıyor? Bakan Şimşek’ten Özel Bankalara Çağrı

Kredi Muslukları Neden Kısılıyor? Bakan Şimşek’ten Özel Bankalara Çağrı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ekonomide bu haftanın en dikkat çekici gelişmelerinden biri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun “reel sektör firmalarımız son dönemde finansmana erişimde büyük zorluklar yaşıyor” açıklaması oldu.

Ekonominin patronları olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de katıldığı ‘TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuşan Hisarciklioğlu, “Özellikle KOBİ kredilerinin reel olarak artmaması, zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansıyor” sözleriyle mevcut durumdan rahatsızlığını açıkça dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, reel sektörün finansman ihtiyacının karşılanması için Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi yapmasını ve bankaların da kredi verme politikalarını gözden geçirmesini istedi.

Bu açıklamanın bir gün sonrasında Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Genel Kurul toplantısında konuşan Mehmet Şimşek’ten ise, göreve geldiğinden bu yana ilk kez kredi musluklarının açılması çağrısı geldi.

Kredi şikayetleriyle ilgili topu özel bankalara atan Şimşek, “Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı. Çünkü bunun şartları ortadan kalkmıştır” dedi ve reel sektörün desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Kamu bankalarının ticari kredilerde öne çıktığını belirten Şimşek, özel bankaların da harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Şimşek, özel bankaların ticari kredilerdeki payının yüzde 65’ten yüzde 50’ye gerilediğini, bunun da ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini ifade etti.

Eylül 2021’de başlatılan seçimlere ayarlı para politikası deneyi, Türkiye ekonomisinde tüm dengeleri alt üst etmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Muslukları Neden Kısılıyor? Bakan Şimşek’ten Özel Bankalara Çağrı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz