1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kurbanı ne alan memnun ne de satan!

Kurbanı ne alan memnun ne de satan!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala vatandaşlar bütçelerin uygun kurbanlık almak için arayışa başladı. Besiciler masraflardan dert yanarken, vatandaşlar da kurbanlık fiyatlarındaki fahiş fiyatlardan muzdarip.

Kurban Bayramı bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Mayıs ayının sonlarına doğru kurbanlık fiyatları netleşmeye başlarken, vatandaşların arayışları da hızlandı. Peki, bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatlarında son durumu Okçu Hayvancılıktan Salim Okçu ile konuştuk.

Uzun yıllardır hayvancılık ile uğraşan Salim Okçu, son zamanlarda artan yem maliyetlerinin et fiyatlarını anormal derecede yükselttiğini aktardı. Okçu, “Bu yıl fiyatlar arttı ancak kurban alımlarında eski heyecan ve mutluluk yok. İnsanlar başka ihtiyaçlarından kısıp diğer taraftan kurban almaya çalışıyor. Bu da insanların keyifle alışveriş yapma isteğini kırıyor.” dedi.

Son zamlarla et fiyatının yükselmesine rağmen üretici açısından hâlâ ciddi bir kazanç sağlamanın imkansız oluğunu ifade eden Okçu, hem satıcı hem de alıcının böyle bir ortamda memnun olmasının zor olduğunu aktardı.

Yaklaşık 10 yıldır Mamak’ta bulunan Ortaköy Kurban Pazarı’nda çadır kurduğunu aktaran Salim Okçu, bu yıl sadece 50 çadırın olduğunu söyledi. Her geçen gün hayvancılık ile uğraşan üreticinin girdi maliyetleri yüzünden artık bu işi yapamaz hale geldiğini ifade eden Okçu, yıllardır yaptığı bu işin geleceksizliğinden duyduğu endişeyi ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurbanı ne alan memnun ne de satan!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz