1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kurbanlık fiyatlarında böyle zam görülmedi! Bu bayram eve et girmesi zorlaştı!

Kurbanlık fiyatlarında böyle zam görülmedi! Bu bayram eve et girmesi zorlaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akay, yaptığı açıklamada, iktidarın ithalat temelli tarım politikalarının büyük bir çöküşe yol açtığını belirterek, “Kasaplarda satılan karkas etin fiyatı 2018 yılında kilogram başına 29 lirayken, 2024 Haziran ayında 328 liraya yükseldi. Bu da karkas ete son 6 yılda yüzde 1038 oranında zam yapıldığını gösteriyor. AK Parti, vatandaşın sofrasından çalmış durumda” ifadelerini kullandı.

CHP’li Akay, yem fiyatlarındaki artış ve yetiştiricilerin maliyetlerinin artmasının, çiftçileri süt hayvanlarını kesime göndermeye zorladığını belirtti. “Bu durum, ülkemizdeki canlı hayvan varlığının azalmasına ve et fiyatlarının artmasına neden oldu. Hayvan ithalatı ise hayvancılık sektöründe kara bir delik açtı, sorunlara çözüm olmadı” dedi.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi verilerine atıfta bulunan Akay, 2018 yılında kilogramı 29 lira olan karkas etin fiyatının, Haziran 2024 itibarıyla 328 liraya yükseldiğini kaydetti. Bu, karkas et fiyatının 6 yılda yüzde 1038 oranında artması anlamına geliyor.

Duvar’da yer alan habere göre; yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde hayvancılık sektöründe büyüyen kriz, kurbanlık fiyatlarının da fahiş rakamlara ulaşmasına neden oldu. Akay, “Türkiye Ziraat Odalarından derlediğimiz verilere göre, 2022 yılında ortalama 15 bin lira olan büyükbaş hayvan fiyatı bu yıl 100 bin lirayı aşmış durumda. Sadece 2 yılda kurbanlık hayvan fiyatlarına yüzde 566 oranında zam geldi. Bu durum, vatandaşların dini vecibelerini yerine getirmelerini dahi zorlaştırıyor. Kırmızı eti bayramdan bayrama gören vatandaş, bu yıl onu dahi göremeyecek” şeklinde konuştu.

Akay, Türkiye’nin hayvancılık politikalarında acil ve kapsamlı reformlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. “Mevcut ithalat politikaları sürdürülebilir değil. Yerli üreticiyi destekleyen, yem fiyatlarını dengeleyen ve uzun vadeli çözüm odaklı stratejiler geliştirilmelidir. Aksi takdirde, et ve kurbanlık fiyatlarındaki bu astronomik artışlar devam edecek ve vatandaşın sofrasındaki et eksikliği daha da derinleşecektir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kurbanlık fiyatlarında böyle zam görülmedi! Bu bayram eve et girmesi zorlaştı!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz