1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Maaşlara %75 zam yapıldı! En düşük maaş 15 bin TL’yi geçti!

Maaşlara %75 zam yapıldı! En düşük maaş 15 bin TL’yi geçti!

featured
service

Ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeni ile artan pahalılıkta geçinmekte zorlanan yurttaşların rakamı oldukça arkasıydı. Mezitli Belediyesi yaşanan bu kasvetler içerisinde çalışanlarını mutlu edecek finansal olarak azıcık olsun gevşetecek bir zam yaptı. Bir evvelki ücretlerine oranla %75 zam alan Mezitli Belediyesi çalışanlarının en düşük ücreti bile 15 bin TL’yi geçtiği duyuruldu. Mevzu ile alakalı açıklamalarda ise;

‘’Belediyemiz bünyesinde çalışanlar, imza atılan toplu kontrat ile minimum fiyata göre yüzde 34, bir evvelki ücretlerine oranla takribî yüzde 75 zam aldı. Bu zamma göre işe yeni giren bir emekçinin ücreti ikramiye ve değişik sosyal haklar hariç 15 bin 561 lira oldu. Başkanımız Neşet Tarhan, DİSK Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy ile emekçilerin beğenileri arasında imza attıkları kontrat sonrası zamlı ücretleri de aynı günün akşamı hesaplara yattı’’ denildi.

Mezitli Belediyesi’nin toplu iş sözleşmesi ile yaptığı zam gündeme kazançken değişik belediyelerde de toplu iş sözleşmeleri devam ediyor. Minimum fiyat, emekli ücretleri refah hisseyi dahil yüzde 25, memur ücretleri enflasyon farkına konut seyyanen 8 bin 77 TL çoğalırken, belediyelerdeki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri de oldukça merak edilen mevzular arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Maaşlara %75 zam yapıldı! En düşük maaş 15 bin TL’yi geçti!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz