1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mehmet Şimşek: Birçok ülkeye göre durumumuz iyi

Mehmet Şimşek: Birçok ülkeye göre durumumuz iyi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Şimşek, Türkiye’nin mali disiplinini ve yapısal reformlara olan bağlılığını anlattı. Şimşek, “Para politikası ve maliye politikası arzu ettiğiniz sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olabilir ancak bunları sürdürülebilir kılmak yapısal uyum gerektirir.” şeklinde konuştu ve ekledi: “Dolayısıyla yapısal reform programımız verimliliği arttırmayı, rekabetçiliği geliştirmeyi ve dolayısıyla potansiyel büyümeyi artırmayı amaçlıyor.”

Bakan Şimşek, Türkiye’nin küresel ticarette nasıl bir pozisyon aldığını ve ekonomik politikalarının uluslararası yatırımcılar tarafından nasıl karşılandığını değerlendirdi. Şimşek, “Programımıza yönelik tepkiler son derece olumlu oldu” diyerek, yatırımcı ilgisinin programı tanıtıldığından bu yana güçlü olduğunu belirtti.

Enerji ithalatı ve yeşil dönüşüm konularına da değinen Şimşek, Türkiye’nin bu alandaki adımlarına dikkat çekti. Şimşek, “Dolayısıyla, bizim için cari açığın sürdürülebilirliği söz konusu olduğunda, yenilenebilir enerji kilit öneme sahip” ifadesini kullanarak, enerji dönüşümünün ekonomi için ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mehmet Şimşek: Birçok ülkeye göre durumumuz iyi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz