Nur topu gibi iki vergimiz daha oluyor! Uzman isim tarihle beraber duyurdu: Torba yasayla meclise sunulacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para varlıklarının vergilendirilmesi konusu uzun zamandır gündemde yer alan konu başlıkları arasında yer alıyordu. Şu anda kripto para varlıklarının vergilendirmeye tabi tutulmadığını söyleyen Batı, Haziran ayında meclise sunulacak olan torba kanunu ile birlikte Kripto varlıklarından hem işlem vergisi hem de gelir vergisi alınacağını ifade etti.

Gelir Kanunu’nda yer alan düzenlemeler doğrultusunda mevcut vergi düzenlemelerine ek olarak yeni bir maddenin geleceğini söyleyen Batı, yeni vergilerin kripto varlıklarından elde edilen gelirlerin vergilendirilmesi için önemli bir adım olacağının altını çizdi. Haziran ayında meclise sunulması beklenen torba kanununun içeriğinde yer alacak bu madde ile birlikte kripto varlıkların vergilendirilmesine dair önemli bir adım atılmış olacak.

Güvenli ve doğrulanabilir işlemler için kriptografi kullanan bir dijital veya sanal para birimi olarak görülen kripto para, merkezi bulunmayan yapılara sahiptir. Blok zincir teknolojisi ile ilerleyen Kripto paralar bilgisayar ağındaki tüm işlemleri kaydeden dağıtılmış bir defter gibidir. Merkezi olmayan yapıya sahip olması nedeniyle aracıları ortadan kaldıran kripto para işlemleri maliyeti de azaltmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nur topu gibi iki vergimiz daha oluyor! Uzman isim tarihle beraber duyurdu: Torba yasayla meclise sunulacak

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz