1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Öğrenci bursları 10 bin TL’ye yükseltildi! Tek şart başvuru yapmak

Öğrenci bursları 10 bin TL’ye yükseltildi! Tek şart başvuru yapmak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TOPLAM DA 10 TL BURS VERİLECEK!Vakıflar Genel Müdürlüğü, Lisans veya ön lisans koşulu olmaksızın tüm üniversite talebelerine burs bağlanacağını açıkladı. Verilen bu burslarda geri ödeme lüzumluluğu da bulunmuyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da lüzumu olan talebelere burs verilme operasyonu devam edecek. Bahsi geçen burs yalnızca üniversite talebelerine de verilmiyor. Ortaöğretim talebeleri için tanımlanan burs ölçüyü 2022 yılı için 500 TL, üniversite talebeleri için 1.250 TL olarak tanımlanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından verilen bursların ilk ödemesi Ekim ayında başlatılıyor. Üniversite talebeleri 8 ay, geriye kalan öbür talebelerde toplamda 8 aylık müddet zarfı süresince ödeme alıyorlar.

DEVLET BURSU ALANLAR MÜRACAAT YAPAMIYORDevletin verdiği geri ödemeli krediyi ve bursu alan talebeler Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu burs ödemesinden malesef faydalanamıyorlar. Bu nedenle, Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden yapılacak burs müracaatları KYK müracaatlarının sonuçlanmasından sonra başlatılıyor.

MÜRACAAT NASIL YAPILIR?Vakıflar Genel Müdürlüğü burs müracaatları, müessesenin kendi r4esmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. İnternet üzerinden Vakıfşar Genel Müdürlüğü yazdıktan sonra çıkan siteye tıklayarak kolaylıkla burs müracaatı yapabilirsiniz.

Burs almaya hak kazanan bireyler müracaat sayfasıyla aynı yerden açıklanmaktadır. Bu sebeple sitede yer alan ilanları takip etmek oldukça ehemmiyet talep etmektedir.

Ekim ayına kadar olan ödemeler ise toplu olarak yatırılır ve talebenin eline bu yıl vasati 10.000 TL gibi bir meblağ geçmiş olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Öğrenci bursları 10 bin TL’ye yükseltildi! Tek şart başvuru yapmak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz