1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Son dakika kararı alındı! Nakit paralar kaldırılıyor

Son dakika kararı alındı! Nakit paralar kaldırılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankaların süratle çoğalması, teknolojinin ilerlemesi, kredi kartlarının banka kartlarının artık her yerde geçerli olmasıyla birlikte banknot kullanımı ciddi derece de düştü. Bunun en büyük misali ise Avustralya’da karşımıza çıkıyor.

1966 tarihinde dolar ve sentlerin piyasalara çıkmasından sonra nakit para rakamı ilk kere Avustralya’da resmi olarak azaldı.

NAKİT PARALAR KALKIYOR

Avustralya Merkez Bankası RBA tarafından yayınlanan bilgilere göre geçen yıl mali senede bir milyar dolardan fazla nakit para dolaşımdan kaldırıldı. Bununla beraber ülke, nakitsiz bir ülke olma yolunda süratli ilerliyor.

1966 senesinden bu zamana kadar her yıl dolaşımda ki banknotların toplam bedeli ve rakamı çoğalırken 2022 ve 2023 mali senesinde özellikle 5 dolarlık banknotlarda bariz düşüş yaşandı.

Ülkede nakit akışının eksildiği ve 2019 senesinin seviyelerine gerileme olduğu görülüyor. 5, 20 ve 50 dolarlık banknot rakamının ehemmiyetli miktarda eksildiğini söyleyen yetkililer, yalnızca 100 dolarlık banknotlarda bir ölçü yükseliş olduğu ve onun da hudutlu rakamda olduğu bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Son dakika kararı alındı! Nakit paralar kaldırılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz