Powell’dan faiz oranlarının yüksek kalabileceği sinyali: Daha fazla güvene ihtiyacımız var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed’in incelediği önemli verilerden biri olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları endeksinin mart ayında şubattaki seviyeden çok az değiştiğini ifade eden Powell, üç ve altı aylık enflasyon ölçümlerinin yüzde 2’nin üzerinde olduğunu belirtti. Ancak Powell, enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye doğru ilerleyeceğine dair daha fazla güvene ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, para politikasının karşılaştığı risklerle başa çıkabilmek için iyi bir konumda olduklarını ifade etti.

Powell ayrıca, yüksek enflasyon devam ederse mevcut kısıtlama seviyesini koruyabileceklerini belirterek, iş gücü piyasasındaki güç ve enflasyondaki ilerlemenin göz önüne alındığında, kısıtlayıcı politikanın sürmesinin uygun olacağını vurguladı.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem de enflasyonist baskıların azalmaya devam ettiğini ve bu doğrultuda ilerlediklerini ifade etti. Macklem, son birkaç enflasyon verisinin olumlu olduğunu belirterek, enflasyondaki düşüş ivmesinin ekonominin arz fazlası olduğu ve fiyat baskılarını hafiflettiği gerçeğini yansıttığını söyledi. Macklem, bu düşüşün sürdürüleceğine dair kanıt aradıklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Powell’dan faiz oranlarının yüksek kalabileceği sinyali: Daha fazla güvene ihtiyacımız var

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz