Seçim dönemi meydan meydan gezdirdiler ama… TOGG’un şantiyesinde çalışan işçilere maaşları verilmedi eylem yapanları işten çıkardılar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fiyatları ödenmeyen emekçiler eyleme başladı. TOGG fabrikası inşaatında takribî bir buçuk yıldır çalışan emekçilere iki gün evvel işten çıkış bildirimi geldi.

Şantiyedeki işleri biten emekçilerin fiyatları ise ödenmedi. Ödeme yapılacağına dair kendilerine söz verildiğini ancak iki ay süresince kendilerini oyaladıklarını söyleyen emekçiler fiyatlarını alamayınca şantiye kampından ayrılmayarak eyleme başladı.

Gazete Duvar’dan Fatma Keber’in haberine göre; İnşaat ve Yapı Emekçileri Sendikasının İYİ-SEN Başkanı Hasan Kırlangıç şantiyede yaşanan gidişata dair şunları aktardı:

“Son iki aydır kavradığımız kadarıyla, yüklenici şirket Ticaret Bakanlığı’ndan ya da TOGG’dan ödeme alamıyor. Yapı Merkezi ödeme yapamadığı için alttaki taşeronlar da ister istemez emekçilere ödeme yapamıyorlar. Emekçiler 2 aylık ücretlerini alamadılar ve aynı zamanda iki gün evvel işten çıkartıldılar.”

Hem Yapı merkezi hem emekçilerle bağlantı halinde olduğunu kaydeden Kırlangıç, “Bugün yarın bugün yarın dediler ve Yapı Merkezi mesulü dost şunu dedi ‘bu işler öyle kolay çözülecek işler değil.’ Sanki mesele bugün çıkmış gibi konuştu. Bu süreç emekçi dostlarımızı son vaziyetine getirmiş oldu. Biz de sendika olarak karar aldık; dostlarımızın, abonelerimizin onayı ile beraber medyaya ve kamuoyuna yansıtacak biçimde eyleme geçtik” dedi.

Fabrika inşaatında çalışan 20 emekçiden biri olan Hüseyin Güngör “Son 2 aydır bugün yarın diyerek bize ödeme yapacaklarını söylediler, hiçbir biçimde ödeme yapmadılar. Temmuz ayının 31’nde işlerimiz bitti, çıkışlarımız verildi. Çıkışlarımız verilmesine karşın rastgele bir ödeme yapılmadı bize” diye anlattı.

Güngör “Ana yüklenici Yapı Merkezi bizi oyaladı. 3-4 gündür biz kamp alanındayız, kamp alanını terk etmedik. Yapı merkezinin müdürlerinin yanına gidiyoruz onlar bizi Anel’e yönlendiriyor, Anel de bizi oyalıyor. Bizim bağlı olduğumuz taşeron şirket de ANEL’den ödeme almadığını ve kendilerinin de mağdur olduğunu söylüyor. 5-6 gün oldu rastgele bir açıklama yapmadılar bize. Ödeme mevzusunda dayanakçı olmadılar” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Seçim dönemi meydan meydan gezdirdiler ama… TOGG’un şantiyesinde çalışan işçilere maaşları verilmedi eylem yapanları işten çıkardılar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz