Servis ücretleri taksiyi geçiyor, veliler korsan servisle anlaşıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özel okul servislerinin Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün (UKOME) belirlediği tarifenin üç-dört katını istediği, sözleşmelere de keyfi maddeler eklediğini dile getiren veliler tepkili. 100 bin TL’ye kadar servis ücreti isteyen ve bu ücreti de peşin talep eden okullar var. Bazı özel okullardaki servisler ise taksi ücretlerini dahi geride bıraktı.

Sabah gazetesinin haberine göre; bazı veliler bir araya gelerek tur hizmeti veren ve servisçilik belgesi bulunan minibüslerle anlaşıyor. Kimi veli korsan servis olarak adlandırılan kişilerle kimi de korsan taksilerle bu sorunu çözmeyi planlıyor.

Servis şirketleri ise UKOME’nin yüzde 65 zamla, 1.300 TL’ye çıkardığı kilometre ücretini yeterli bulmuyor. Tarifenin en az 2.500 TL olması gerektiğini dile getiriyorlar.

Okulların UKOME’nin açıkladığı ücretten daha fazla fiyat belirleyemeyeceğini vurgulayan Tüketici Federasyonu ise “Tüketici Hakem heyetine başvurarak, fazladan ödediğiniz ücretleri iade alabilirsiniz” diyor.

İstanbul Anadolu Yakası’nda yaşayan bir veli, yaptığı hesaplama sonucunda servisin taksi ücretinden daha pahalıya geldiğini belirterek, “Benim evim okula 5.9 kilometre. UKOME’nin bu kilometreye çıkardığı ücret yıllık 13 bin 798 TL. Ancak servis benden aynı yol için 42 bin 444 TL istedi. 180 gün karşılığı istenen ücret bu.

Bu durumda günlük servis ücreti 235 TL’ye geliyor. Okula sarı taksi ile gidiş-dönüş ise 202 TL. Taksi ücretinin yıl içinde artacağını düşünsek dahi servisler de sözleşmelere ücretlerin artırılacağı maddesini ekliyor” dedi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Servis ücretleri taksiyi geçiyor, veliler korsan servisle anlaşıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz