1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen Ocak ayında yapılan yüzde 49’luk zam ile beraber asgari ücret 17 bin 2 lira oldu. Temmuz ayında emekli ve memur maaşları yeniden belirlenecek. Bu nedenle gözler asgari ücrete çevrildi.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz’da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorularına “Asgari ücretle muhatap olan insanların refah seviyesini yükseltmek, bu ülkede yaşayan her insanın asli görev olması lazım. Onun için buna benzer teklifler geldiği zaman biz gerekli katkıları sağlarız” yanıtını vermişti.

Emekli aylıkları 3 Temmuz’da 6 aylık enflasyonun belirlenmesi sonrasında belli olacak.

Geçen iki yılda asgari ücrete Ocak ayı ve Ağustos ayından itibaren geçerli olmak üzere iki defa zam yapılmıştı. Bu yıl da özellikle Temmuz ayının yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak edilip araştırılıyor.

3-20 Temmuz tarihleri arasında emeklilere sadece altı aylık TÜİK enflasyonuna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ortalama yüzde 25,

Memur emeklilerine ve memurlara ortalama yüzde 20 fark verilmesi durumunda, Asgari ücrete zam yapılmaması durumunda, Halkın ekonomi politikalarına tepkisi bugünkünden daha fazla olacak…

Bir de esnafa yönelik sıkı incelemeler, denetimler esnafı da bıktırtacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz