1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SGK uzmanı emekli zammı için kulis paylaştı, tek tek hesap yaptı: ‘Kesin, cepte görebiliriz’

SGK uzmanı emekli zammı için kulis paylaştı, tek tek hesap yaptı: ‘Kesin, cepte görebiliriz’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bilindiği üzere emekli aylıklarına yapılan zamlar kök maaş üzerinden yapılmış ve bu durum sıkça gündemde tartışma konusu olmuştu. Kök aylıklarda herhangi bir değişiklik yapılamayacağının altını çizen Emin Yılmaz, kök maaşın kişinin hakedilen gerçek maaşını yansıttığını dile getirdi. Uzman isim, kanunda değişiklik yapılsa bile kök maaştaki değişikliğin eski emeklileri değil yeni emekli olacak kişileri ilgilendireceğini belirtti.

Geçmiş dönemlerde emeklilere toplamda 8 kez refah payı verildiğini söyleyen SGK uzmanı, seyyanen zam için kulis bilgisini paylaştı. Meclis’in açılması ile emekliye seyyanen zam yapılmasının söz konusu olduğunu ifade eden Emin Yılmaz, Ekim ayında bu ihtimalin gündeme geleceğini aktardı.

Temmuz 2023 döneminde emeklilere yüzde 25’lik zam yapıldığını anımsatan SGK Uzmanı Yılmaz, “En düşük emekli maaşı ne olur? sorusuna şöyle bir tahmin yapabiliriz” diyerek milyonların merakla yanıtını beklediği soruyu şu sözlerle yanıtladı:

Memur emeklileri için de hesaplama yapan Emin Yılmaz, toplu sözleşmede hükümetin 2024 yılının ilk 6 ayı için verdiği yüzde 15’lik teklifin alt sınır olarak kabul edilebileceğin dile getirdi. ‘Yüzde 15 + enflasyon farkı ile yüzde 43 zammı kesin, cepte görebiliriz” diyen SGK uzmanı, 9.876 TL olan en düşük memur emeklisi maaşının yüzde 43 artış ile 14.122 liraya ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Emin Yılmaz tüm buradan hareketle memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamların Ocak 2024 asgari ücret zammı için de referans olacağını belirterek, Merkez Bankası’nın 6 aylık enflasyon tahmini olan yüzde 32 zamla 11.500 TL seviyesinden 15.000 TL’nin de üzerine yükselebileceğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK uzmanı emekli zammı için kulis paylaştı, tek tek hesap yaptı: ‘Kesin, cepte görebiliriz’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz