Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatlarındaki Son Durum: Stoklar Arttı, Fiyatlar Düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de otomobil sektörünün temsilcisi olan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, sıfır araç satışları ile ilgili son durumu anlattı. Ertemel, pandemi sürecinin otomotiv sektörünü çok ciddi anlamda olumsuz yönde etkilediğini, tedarikte yaşanan sıkıntıların günümüze kadar devam ettiğini belirtti. Ancak artık arz konusunda otomotiv sektöründe bir sıkıntı kalmadığını, satış rakamlarının geçen seneye göre %60-70 oranında artış gösterdiğini söyledi.

Ertemel, “Demek ki artık arzda bir sıkıntı yok” dedi ve ekledi: “Geçen temmuzda rekor kırıldı ve sıfır araç temininde kolaylaştığı haberi var.” Ertemel, Türkiye’ye giren araç sayısının artmasının yanında stoklardaki araçların da satılmasının bu duruma katkı sağladığını ifade etti.

Sektördeki en önemli problem olan kayıt dışı al-satçılara karşı da yeni bakanın göreve gelmesinden sonra acil tedbirler uygulandığını aktaran Ertemel, bu tedbirlerin sonuçlarını görmeye başladıklarını dile getirdi. Ertemel, “6 ay 6000 kilometre” diye tabir ettikleri otomotivcilerin satışını engelleyen kuralın artık bireysele de uygulanmaya başlandığını, internette alınıp satılan araçlarla ilgili tavsiye edilen fiyatın üzerine ilan edilmemesi ile ilgili iki önemli karar alındığını anlattı.

Ertemel, bu kararlar sayesinde kayıt dışı al-satçılara araç başına 350 bin lira cezai müeyyide uygulanmaya başlandığını, bu kişilerin tapu sicil sistemlerinde geçmişe dönük ne kadar araç almış satmış olduklarının ortaya çıktığını ve artık internet ortamında sıfır aracın üzerine araç ilanını giremediklerini söyledi.

Ertemel, bu durumun tüketici tarafına nasıl yansıdığını ise şöyle açıkladı: “Son günlerde ikinci el araçlarda, araçların fiyatlarında belli bir segmentte, ekonomik segmentte fiyatların biraz durduğunu, küçük oranlarda %3-5 oranlarında düştüğünü duyuyoruz ve aktarıyoruz.” Ertemel, bu düşüşün devam edeceğini ve sektördeki dengenin sağlanacağını umut ettiklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sıfır ve İkinci El Araç Fiyatlarındaki Son Durum: Stoklar Arttı, Fiyatlar Düştü

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz