1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Söylentiler yayıldı, detaylar hala belli değil: AKP, kendisine yakın gazeteleri de mi ters köşeye yatıracak?

Söylentiler yayıldı, detaylar hala belli değil: AKP, kendisine yakın gazeteleri de mi ters köşeye yatıracak?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Erdoğan’ın genel başkanlığındaki AKP, Mayıs 2023’te düzenlenen seçimlere giden süreçte desteğini almakta güçlük çektiği gençlere yönelmiş ve beyannamesine ‘öğrencilere bir defaya mahsus vergisiz cep telefonu ve bilgisayar ile aylık 10 GB ücretsiz internet’ vaadini de eklemişti.

2018’le kıyaslandığında lider ve parti olarak sandıkta büyük kayıp yaşasalar da Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi ve AKP’nin oyların çoğunu alarak yeniden Meclis’te ‘birinci parti’ olarak yerini almasıyla gözler, verilen sözlere çevrildi. En çok da bu maddeye.

Vergisiz telefon meselesi, kamuoyuyla paylaşıldığı andan itibaren muhalif / yandaş pek çok haber sitesinin, özellikle AKP’ye yakınlığıyla bilinen medya kuruluşlarının başlıca ‘clickbait’ içeriği olarak öne çıktı. Alım gücü günden güne eriyen insanlar bu haberlere artık nasıl ilgi gösterdiyse, aynı metinler okurlara aylarca tekrar tekrar servis edildi. ‘Haberlerin’ başlıkları genel olarak şöyleydi:

20 Ağustos’a gelindiğindeyse sosyal medyada yeni bir iddia gündeme geldi. Herhangi bir resmi açıklamaya dayanmayan ‘haberde’ vergisiz cep telefonu uygulamasının yalnızca Türkiye’de üretilen ürünleri kapsayacağı ileri sürüldü.

Hızlıca yayılan söylentinin ardından bahse konu tarihe dek sık sık vergisiz iPhone içeriği yayınlanan gazetelerde herhangi bir marka ismi anılmamaya başlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Söylentiler yayıldı, detaylar hala belli değil: AKP, kendisine yakın gazeteleri de mi ters köşeye yatıracak?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz