Temassız yolculuğun bedeli: Metrobüs 60 TL, İETT otobüsü 30 TL

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DHA’da yer alan habere göre, toplu erişimde, 11 Ağustos 2023’deri itibaren uygulanmaya başlanan yeni fiyat tarifesiyle, otobüslerde bütün bilet fiyatı 15 TL, metrobüste ise en uzak mesafe fiyatı 22.25 TL olmuştu. Kredi kartı, ön ödemeli kart veya banka kartı kullanılarak ödeme yapılan yolculuklarda ise bu fiyatların, metrobüste 60 TL, otobüslerde ise 30 TL olarak yansıtıldığı görüldü.

Yolcular, maliyet farkından davacı. İBB’den ise kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile ödeme usulüyle alakalı kararın ve fiyat yönteminin UKOME’de yer alan tüm yetkili müesseselerle birlikte alındığı bilgisi verildi.

Metrobüse binmek için kredi kartıyla temassız ödeme yapan Asiye Zengin, “Bu fiyat çok fazla, klasikte 22 lira gibi, benden 60 TL aldı. 60 lira banal yüksek” dedi. Asiye Zengin daha sonra, iade almak istediğini belirterek güvenlik görevlisinden takviye istedi.

Cevizlibağ’dan Çağlayan’a metrobüs kullanarak gideceğini belirten Niyazi Balcı, “Metrobüste yeni zamların geçerli olduğunu söylediler, ne kadar olduğunu da öğrenmiyorum, zira şu anda İstanbulkart’ımdaki bakiyeme tüketiyorum. Kredi kartına 60 TL’lik fiyat şaka gibi, böyle bir absürtlük olamaz. Kimse kullanmaz bu biçimde. Şimdi buradan Çağlayan’a gideceğim, o parayı vereceğime taksiyle giderim. Belki 80 belki 90 lira meblağ ama bu sıkışıklıkta gitmemiş olurum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Temassız yolculuğun bedeli: Metrobüs 60 TL, İETT otobüsü 30 TL

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz