1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ticaret Bakanlığı’nın Tedbirleri İkinci El Araç Piyasasını Durdurdu

Ticaret Bakanlığı’nın Tedbirleri İkinci El Araç Piyasasını Durdurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt piyasasında fahiş maliyet uygulayanları yasaklamak için bülten yoluyla satışlara müteveccih bir karar aldı. Buna göre, ikinci el vasıtaların bülten yoluyla sıfır vasıtaların maliyetinin üzerinde satılması menedildi. Bu kararla, ikinci el taşıt müşterilerinin mağdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlandı.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el taşıt piyasasında spekülatif emelli alım satım yapanları caydırmak için 6000 km koşulunu bireylere de uygulamaya karar verdi. Buna göre, 6000 kmden az kullanılmış olan ikinci el taşıtlar, yalnızca yetkili bayiler tarafından satın alınabilecek. Bu sayede, sıfır taşıt bulunamadığı için ikinci el vasıtalara yönelen harcayıcıların korunması hedeflendi.

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı temkinlerin yanı gizeme, kredi faizlerinin çoğalması da ikinci el taşıt piyasasını negatif etkiledi. Bankaların kredi faiz oranlarını yükseltmesiyle beraber, ikinci el taşıt almak isteyen harcayıcıların krediye erişiminde güçlükler yaşandığı görüldü. Bu vaziyet de ikinci el taşıt piyasasındaki arzı azalttı.

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı temkinler ve kredi faizlerinin çoğalması neticesinde, ikinci el taşıt piyasası sakinleşti. Taşıt maliyetlerinde de gerileme yaşandığı belirtildi. Motorlu Taşıt Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, “Şu anda natürel uysal piyasalar takribî %25’lere filan indi. Başka Bir Deyişle %75 işler uysal. Piyasalar azıcık daha bu biçimde devam ederse, nakite erişimde kasvet yaşanmaya devam ederse, maliyetler geriler. Araba yatırım taşıtı olmaktan çıkıyor” dedi. Erkoç, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı temkinlerin ikinci el taşıt piyasasındaki manipülasyoncuları korkuttuğunu ve sıfır taşıt bulununca ikinci el taşıt maliyetlerinin yükselmediğini de sözlerine ilave etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ticaret Bakanlığı’nın Tedbirleri İkinci El Araç Piyasasını Durdurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz